Witam posiadam skrzynie 5b w moim polo i strasznie huczy na luzie na postoju jak wcisne sprzęgło to jest cicho i teraz moje pytanie które to będa łożyska i czy ktoś to kiedyś robił jeśli tak to jak się do tego zabrać czy zestaw nasadek i płasko oczkowych kluczy Wystarczy czy potrzebne są jakieś ŚciągacE itp.
pisałem że komplet, sam osobiśćie wymieniałem cały komplet kupiłem sachsa i jak by to było łożysko oporowe to przy odciagnieciu pedału sprzegła noga powinno sie wyciszyc a tak nie jest
Tez wymieniłem komplet sprzęgła na luk, jak vw postoi tydzień zapale to tez chrobocze mi to łożysko po wciśnięciu sprzęgła ustaje jak trochę przejadę ustaje hałas. jak jeżdżę często to nic takiego się nie pojawia.
[quote=""Rogo952""]jak wcisne sprzęgło to jest cicho[/quote]
[quote=""Rogo952""]jak by to było łożysko oporowe to przy odciagnieciu pedału sprzegła noga powinno sie wyciszyc a tak nie jest[/quote]
zdecyduj się wreszcie..
Na co mam się zdecydować tak jest ciągle i jestem pewien.bo zaraz po wymianie jak odpaliłem auto było to samo, luka ponoć wychodziły jakieś wadliwe a Sachs szedł na pierwszy montaż do polo a jak kupujesz komplet sprzęgła do polo Sachs to masz w zestawie tarcze docisk i łożysko kto wymienia tarcze i docisk a zostawia stare łożysko?!
tak, był w komplecie ze sprzęgłem, nie rozumiem dlaczego upieracie sie przy tym łożysku z nim jest wszystko ok na bank najbardziej podejrzewam jakieś łożyska w skrzyni
Dlaczego jesteś taki uparty? Wiele osób na tym forum było pewnych, że niedawno założona nowa część nie szwankuje. Potem się okazywało, że po sprawdzeniu jednak trzeba ją wymienić. Co Ci szkodzi sprawdzić? I tak musisz zwalić skrzynię i tak.