[ALL] Emblemat na tylnej klapie.

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[ALL] Emblemat na tylnej klapie.

Post autor: Kaczy »

Cześć.

Czy ktoś ma pomysł w jaki sposób pozbyć się emblematu na tylnej klapie samochodu aby nie uszkodzić lakieru i nie został ślad?

Pozdr.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pozbyć się emblematu możesz, ale pamiętaj o tym, że na emblemat w klapie jest wytłoczone miejsce więc nie wiem czy tak super będzie wyglądało bez emblematu, a z przetłoczeniem, lepiej zostawić albo po usunięciu zaszpachlować i pomalować, jeżeli chcesz usunąć sam znaczek to musisz go oderwać po czym może odejść lakier bo nie sądzę, że ładnie zejdzie
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""zxcvbnm""]pozbyć się emblematu możesz, ale pamiętaj o tym, że na emblemat w klapie jest wytłoczone miejsce więc nie wiem czy tak super będzie wyglądało bez emblematu, a z przetłoczeniem, lepiej zostawić albo po usunięciu zaszpachlować i pomalować, jeżeli chcesz usunąć sam znaczek to musisz go oderwać po czym może odejść lakier bo nie sądzę, że ładnie zejdzie[/quote]

Mam na myśli emblemat Polo, nie duże VW na środku. Chcę w jego miejsce wstawić nowy bo ten jest cały zardzewiały.

Więc tylko oderwać?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

podgrzej suszarką, weź żyłkę i odetnij znaczek.
Po tym resztki kleju zmyc rozpuszczalnikiem i juz ;)
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""krzychu20""]podgrzej suszarką, weź żyłkę i odetnij znaczek.
Po tym resztki kleju zmyc rozpuszczalnikiem i juz ;)[/quote]

Nie zrobią się pęcherze na lakierze od Ciepła?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Nie porobią, ale nie każe Ci też nikt gotować tego emblematu przystawiając suszarkę 2cm od klapy. Trochę podmuchać ciepłym powietrzem, żeby taśma dwustronna odpusciła ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”