Witam, w zasadzie nie wiem i tak jak to wyliczyć ale do sedna sprawy. Znajomy będzie mi ogarniać instalacje audio w mojej Polówce i jest właśnie taka sprawa. Jednym z elementów jest skrzynia, która jest obecnie już w aucie ale musi zostać odłączona, bo na moim silniku [nie mam jeszcze 3f] no cóż.... alternator nie wyrabia, po przejechaniu 30km akumulator jest pusty. I się od razu zastanawiam czy ładować coś większego czy ryzykować z org ale po dogłębnym jego przejrzeniu i wymianie tego co się kończy. Dla porównania teraz mam silnik 1.3 na gaźniku.
A jaką moc pobiera ta instalacja audio, że po 30km padł akumulator. Może masz problem z ładowaniem. Nie chce mi się wierzyć, żeby alternator był dobierany na styk.
Jak już mowa o mocy alternatora, to jaka wartość ładowania jest "książkowa" na biegu jałowym z wyłączonymi światłami itp.? Pytam głównie z ciekawości, u mnie pokazuje 14.1V.
Hmm, a pomiar poboru prądu instalacji CA w jaki sposób zrobić?
[quote=""drix1994""]Jak już mowa o mocy alternatora, to jaka wartość ładowania jest "książkowa" na biegu jałowym z wyłączonymi światłami itp.? Pytam głównie z ciekawości, u mnie pokazuje 14.1V.[/quote]
czyli ładowanie masz dobre
ale już widać ze są 2 możliwości:
- słabe lądowanie nie daje rady przy "audio"
- kolega ma tam tyle wat ze potrzeba by elektrowni atomowej do zasilania
Pewnie jest problem z ladowaniem, u mnie na sprzęcie gra wszystko ok ale jak zrobie za glosno brakuje pradu wyłącza sprzet kupiłem po to kondensator musze przy czasie zalozyc