[quote="Marcin061184"]nie dziala mi spryskiwacz tylnej szyby a wycieraczka działa bez problemów. koledzy momózcie!!!!
-- Wto Gru 30, 2008 10:56 pm --
jest to polo z 2000r 1.4 16v[/quote]
Może po prostu spadł Ci jeden z wężyków który idzie od zbiornika do wężyka, który jest pod zbiornikiem płynu chłodzącego. Mi się tak często robi. Słychać jak silniczek działa jak włączasz sprysk ? Zostaje Ci kałuża pod autem ?

Jeśli to nie wężyk to na tylną szybę też jest jakiś przekaźnik chyba :hmm:
[quote="Kobi"]Hmm dziwna sprawa, dzisiaj pokombinowałem trochę (przekaźnika nie wymieniłem) skróciłem nieco lewy przewód od spryskiwacza bo był pęknięty, poruszałem trochę silniczkiem i spróbowałem sprysnąć ... o dziwo zaczęło pryskać

Poruszałem też trochę przekaźnikiem 53 pod podszybiem (nie wiem od czego jest (może mnie ktoś oświeci) ? No i taka sprawa, że nie za każdym razem jak ruszę manetką to spryskuje, powiedzmy za 2 i 3 razem. Więc teraz zastanawiam się czy silniczek już słaby czy z manetką coś nie tak. Aha i ma ktoś pomysł co zrobić, żeby wężyk, który idzie do tylnego spryskiwacza nie wyskakiwał z tego wężyka co idzie od zbiornika spryskiwaczy ? :/ Już kilka razy tak miałem ...[/quote]
Ponawiam też moje pytanie :hmm: