[86c2f] Bartek :D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Damian2f
Początkujący
Początkujący

Post autor: Damian2f »

Jakiś chłop od nas z forum wsadził 1.6 td, bodaj wzmocnił albo przesunął podłużnice i działa :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Tak czy siak, nie jest to tak "proste" jak przesiadka z AAU na 3F czy PY G40.
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Post autor: bartek19941124 »

1.9 TDI raczej będziemy pchali i podłużnice tak czy siak muszą być wzmacniane do każdego silnika nie z palety modeli polo nawet przy wstawieniu g40 przydało by się je wzmocnić bo z tego co czytam na forum większość G ma prawie wyrwane podłużnice.

A gostek co będzie sie polo bawił to magik wstawił nawet do swojego golfa 2 silnik z SUBARU Imprezy 2.0 turbo :D, oczywiście jak jego brat do niego wsiadł to na trzecim zakręcie golf wyleciał w drzewo i tak stoi do dzisiaj bo nie ma czasu na naprawę budy :D

A same koszta przekładki ( nie licząc kosztów części ) to wzmacnianie podłużnic elektryka układ paliwowy i samo zamontowanie skrzyni i reszty podzespołów to dla mnie 900zł +/-

A z planów będzie wynikać że w przyszłym tygodniu będzie robić zawieszenie
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

tylko uwaga na zakrętach bo z tym ciężkim 1.9tdi z przodu będzie bardzo pod sterowne
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Najpierw trzeba wsadzić coś mnie do tego 1.9 ciągnie bo było u mnie na dzielnicy ( w Somoninie jak dobrze pamiętam ) było takie czarne 1.9 DTI z lambo dors za 3 tyś na sprzedaż jesienią i chciałem je kupić tylko te drzwi mnie odstraszyły i ponoć fajnie śmigało niezła rakieta :D
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
b
brayanklekot
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brayanklekot »

jak już kup gofera 2 z tdikiem i niech CI to razem z podłożnicami przeswapuja inaczej tego nie widzę.. :)
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Co ty wezmę po drodze jakiś przystanek autobusowy zgarnę i z rur się coś wykombinuje ^^ :cool: :cool: :cool: :cool:
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kerst »

jesli chcesz wsadzic 1.9tdi do polo to wiedz o tym ze minilane kolo to 16 badz 17 :)
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

pewnie i tak z początku bede na 13 albo 14 latał :D

hmmmm.... ale 16 od mondeo się kurzą w garażu :D:D:D chyba trzeba doliczyć koszt dystansów
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kerst »

na 13 14 15 miska silnika bedzie lezala na ziemi :)
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Na razie to auto leży na ziemi zawias zrobiony teraz szukam dawcy bo silnik który znaleźliśmy odjechał do sprzedajacego turbo leciało aż miło.....
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ŻEBY NIE BYŁO ŻE NIC SIĘ NIE DZIEJE :)

Wczoraj zakupiłem za całe 250 zł szeroką stal z oponami :) tył 8.5 cała przód 7.5 oczywiście wejdą opony o mniejszym profilu, bo na tych jak opuściliśmy auto to buda przygniatała oponę a po podniesieniu tyłu na talerzach obcierało już podczas ruszania :/. Myślę że jak za te pieniądze to było warto tym bardziej że są proste, bo nie widać na nich żadnych przygód i przed zakupem przejechałem się na nich golfem 2 sprzedającego :P

Mam nadzieję że wszystko idzie w dobrym kierunku co do wyglądu auta, niedługo zdjęcia nowego serca.

Pytanie... czy ktoś w 3-mieście wypycha nadkola? I czy ktoś w polo już wypychał? Bo będę potrzebował tył wyciągnąć
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Motaj maszynkę do wypychania nadkoli. Może ktoś u Ciebie w okolicy będzie miał. :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

bierzesz flex nacinasz krawędź co 1cm, zaklepujesz na płasko i przestaje tak obcierać

ale moja rada zmień ten balon na 165/55r13
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

opona będzie zmieniona tylko na 175 50 r14 bo to nie 13 :D a teraz mam 185 65 14 na tyle i temu taki balon a z przodu też profi 65 i też muszę zmienić

ale i tak wolał bym je wypchnąć bo już mało brakowało i bym flexował :D
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”