Polo 6n2 by $talker5

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dobrze wiedzieć :)
sprawdzałem etce sprężyny z ciekawości i skończyło się na :shock: tyle tego jest, pirdzilion rodzajów :-D
jeżeli coś będzie kiedyś to max -30 i seryjny amortyzator właśnie, ale najpierw trzeba ogarnąć inne rzeczy ważniejsze
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stalker5 »

Dzisiaj walczyłem z wymianą czujnika ABS z tyłu z prawej strony, ciężka sprawa wyjąć ten czujnik z bębnów.. Ale udało się.
Do Polo wpadną inne felgi na wiosne tj. Intra 15 cali ET25 7,5j, zostaną odnowione w kolorze czarnym, miętowym lub grafitowy :)
Przy Polówce już za bardzo nie chce mi się grzebać, kombinować i inwestować, ponieważ służy mi teraz jako auto do codziennego użytku, jedynie wymieniam typu oleje, inne płyny, filtry i to co się zużyje lub zepsuje :) Bardzo cieszę się z jego bezawaryjności, być może spręzyny wrócą na serie. Aktualnie większość czasu poświęcam Hondzie CRX, którą posiadam od 2 miesięcy, daje dużo większe wrazenia z jazdy i powoli staje się klasykiem :)
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

*wymiana uszczelki czujnika temp. cieczy chłodzącej
*wymiana płynu chłodniczego

Wczoraj padła uszczelka pod czujnikiem temperatury cieczy chłodzącej, ja to mam pecha do tych czujników :) udało się wymienić za grosze
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Niedawno pykło na liczniku 80000 km. Auto w moich rękach już 2 lata, przejechane 20 tys km. i kompletnie nic z grubszych rzeczy nie musiałem zmieniać. Jestem bardzo zadowolony z Polówki :) jedyne wydatki jakie miałem to uszczelki po kilkadziesiąt groszy oraz czujnik uszkodzony z mojej winy. Niedawno wymieniony olej na Castrol Edge 5w30, filtr oleju Mann, filtry powietrza Mann. Dzisiaj auto wybiglowalem przed zimą oraz nawoskowałem i założyłem koła z nówkami zimówkami Fulda Kristall Montreo 13 cali. Lampy Angel Eyes zdemontowane - powrot do OEM natomiast muszę jeszcze dokupic kierunkowskazy, bo przy poprzedniej wymianie na soczewkowe uszkodziłem uchwyty z kierunkowskazów i nie dalo się ich już założyć, więc niestety zostały ciemne Depo kierunki narazie. Zdjęcia kiepskiej jakości, bo z telefonu i w ogóle nie widać efektu :/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

oj będę musiał zadbać o felgi zimowe na przyszły rok bo wyglądają strasznie, a na czarnych wyglądać będzie lepiej niż na kołpaku jak widzę po Twoich zdjęciach
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Poprzedniej zimy miałem na srebrnych stalówkach to też niezaciekawie wyglądało, na czarnych o wiele wiele lepiej według mnie :D
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Wiosenny przeglądzik :D

Olej Castrol Edge 5w30 taki jak zawsze :)
Filtr oleju FILTRON
Filtr przeciwpyłkowy-kabinowy FILTRON

Obrazek

Obrazek

No i w końcu to co od tak dawna sobie obiecywałem i nie mogłem się zdecydować na kupno, ze względu na niepewność czy ogarnę to wszystko :D Nie obyło się bez komplikacji.. Na szczęści połączyło z programem VAG COM i skasowałem błędy, w tym ciągle świecący i denerwujący błąd poduszki powietrznej.. Czytając tematy na forum obawiałem się, że będzie to wina sterownika i nie da rady skasować błedu, ale na szczęscie udało się i jak na razie nie wyskakuje :yahoo:

Obrazek
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Kabinówka można powiedzieć, że czysta :) Jak niecały rok temu zajrzałem u siebie po poprzedniej właścicielce auta, która mówiła że wymieniała ale jakoś dziwnie szyby parowały ;) Po otwarciu podszybia było takie coś :doh:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kabelek dobra rzecz sam będę musiał sobie sprawić, bo od jakiegoś czasu netbook jest na chacie, a to się zawsze przydaje :) zwłaszcza, że w chacie jest jeszcze Golf 4 który ma takie samo gniazdo diagnostyczne.
Jak przejrzałem cały temat to zainspirowałeś mnie jednym, a mianowicie tymi sprężynami :) auto drastycznie jakoś nie leży i nie traci na walorach użytkowych ale wygląda to o wiele ładniej jak na serii :) Zapewne prowadzi się tez lepiej. Będzie trza może coś pomyśleć u siebie :grin:
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

O jasny gwint, niezły syf tam miałeś :shock: ten ze zdjęcia jest po 18 000 km :)

Jeśli zależy Ci na komforcie, a nie chcesz, zeby Twoje polo wyglądało stało wysoko jak traktor to polecam szczerze :D względem serii jest na prawdę mała różnica. Większą różnicę zauważam zmieniając opony ze 175/65/13 na 195/45/15 :) Polecam szczerze, użytkuję w dwóch autach Eibachy :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""stalker5""]O jasny gwint, niezły syf tam miałeś :shock: ten ze zdjęcia jest po 18 000 km :) [/quote]
Ten powiem Ci za cholerę nie wiem po jakim przebiegu był :grin: Ogólnie babka gadała, że był wymieniony przy nabijaniu klimy przed sprzedaniem. A na tym ugnojonym filtrze znalazłem datę produkcji 2007r. i coś czuję, że od tamtego czasu tam siedział...
[quote=""stalker5""]Jeśli zależy Ci na komforcie, a nie chcesz, zeby Twoje polo wyglądało stało wysoko jak traktor to polecam szczerze :D względem serii jest na prawdę mała różnica. Większą różnicę zauważam zmieniając opony ze 175/65/13 na 195/45/15 :) Polecam szczerze, użytkuję w dwóch autach Eibachy :)[/quote]
No właśnie tak o tym myślę, bo auto jeździ cały czas na co dzień wozi tyłek i po różnych czasem dziwnych miejscach jeżdżę i żal tracić walory użytkowe. Dziś nawet na spocie gadaliśmy, ze kit albo sprężyny i od razu będzie lepiej, bo na tą chwilę to w nadkolu jest taka japa, że na zimę by się tłusty Garfield tam zmieścił :crazy:
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Mi to strasznie przeszkadzało wizualnie, więc spręzyny były nieuniknione :D
Teraz koła będą malowane, ale jakos nie mogę sie do tego zabrać i do końca nie wiem jaki kolor.. Prawdopodobnie czarny/grafit :)
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Nowe felgi wpadną wkrótce. Kupiłem już wypiaskowane, sam lakierowałem pistoletem. Zostało tylko jeszcze mocniej rant wypolerować :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 13:03 przez stalker5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

eleganckie :)
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”