Witam! mam pytanie czy ktoś może mi podpowiedzieć czy pokrętła regulacji ogrzewania i włącznik wentylatora w polo 6N powinne być podświetlone ? bo u mnie nic nie świeci !!!!!
Ostatnio zmieniony 10 paź 2009, 16:49 przez slawek41, łącznie zmieniany 1 raz.
w 6n2 jest jedna żarówka do wszystkich 3 pokretel w miejscu pokretla od predkosci obrotów dmuchawy aby wyjąć pozycja 2 i ciagnac do siebie mysle w 6n jest podobnie ??
Tak powinno,lecz jest to jeden z czestrzych problemów wewnetrznego oswietlenia w Polo.Jeżeli nie swieci wydaje mi sie ,że saliła sie zaróweczka odpowiefzialna za ppodswietlenie tych trzech pokreteł,a jesli swieciły by nie rownomiernie,może to byc sppowodowane polamanymi swiatłowodami,ktore sa zrobione z bardzo kruchego plastiku.
Było wiele razy na forum. Poszukaj sobie tematów i masz tam linki co i jak. Jest fajny zestawik do podświetlenia zespołu regulacji nawiewu. I świeci dużo lepiej niż oryginał.
Znajdź gumowy wężyk o podobnej do żarówki średnicy wewnętrznej. Nasuń go na żarówkę, tak by mocno chwycił i pociągnij do siebie. I po kłopocie. W innym przypadku można się nieźle nagimnastykować z jej wyjęciem. Powodzenia!
P.S. Żarówka jest pod środkowym pokrętłem nawiewu...
[quote=""Klimator""]w 6n2 jest jedna żarówka do wszystkich 3 pokretel w miejscu pokretla od predkosci obrotów dmuchawy aby wyjąć pozycja 2 i ciagnac do siebie mysle w 6n jest podobnie ??[/quote]
Czy jest jakiś inny sposób? ciągnę za pokrętło tak jak poradził Klimator i nic..
Ustawiasz nawiew na "2". Przez szmatkę łapiesz kombinerkami i pociągasz energicznie do siebie i już widzisz żarówkę T5. Pensetą ja chwytasz tak żeby jej nie zbić i wyciągasz. Wkładasz nową i wszystko gra.
[quote=""nick""]dalej nie widzę rozwiązania, a w twoim poście ktoś opisuje sposób do polo 6N, a ja szukam rozwiązania problemu w 6N2 całkiem inna deska...[/quote]
zasugerowałem się pierwszym postem dotyczącym 6n, nawet nie spojrzałem że napisanym w 2009r :banghead: