[6n2] Tłumik drgań rozmiar.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
artd
Newbie
Newbie

[6n2] Tłumik drgań rozmiar.

Post autor: artd »

Witam chciałbym wymienić tłumik drgań ale kolo w sklepie kazał dać mi rozmiar a ja nie mam jak go zmierzyć. Może ktoś mi podać rozmiar średnice i długość z góry dziękuje. Moje polo to 2000r. 1.4 .
Awatar użytkownika
rower215
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rower215 »

witam wydaje mi sie ze to złącze elastyczne tłumika jest o wymiarach 45x200 mm
Awatar użytkownika
dee-jay
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dee-jay »

A ja z kolei mam takie pytanie: Złącze elastyczne tłumika polo 6N2 1.4TDi AMF. Wie ktoś jakie sa wymiary tego złącza? Musze wymienić, a preferuje zamawianie części przez internet wiec nie chciałbym musieć zwracać.
Obrazek
p
polo_96^^
Newbie
Newbie

Post autor: polo_96^^ »

Witam, mam problem z moim Polo 1,9 SDI 1996r. Bardzo drga mi kierownica, jest podejrzenie, ze to tłumik drgan, po zajrzeniu okazuje się że kolektor jest polaczony z katalzatorem na sztywno. chce go wymienic tylko nie znam jego wymiarów.
Jakie sa wymiaru tłumika drgan w vw polo 1,9 sdi 1996?
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

[quote=""polo_96^^""]Witam, mam problem z moim Polo 1,9 SDI 1996r. Bardzo drga mi kierownica, jest podejrzenie, ze to tłumik drgan, po zajrzeniu okazuje się że kolektor jest polaczony z katalzatorem na sztywno. chce go wymienic tylko nie znam jego wymiarów.
Jakie sa wymiaru tłumika drgan w vw polo 1,9 sdi 1996?[/quote]
jeśli drga kierownica to raczej poduszki silnika do wymiany a na pewno dolna od skrzyni .niestety wymiarów nie znam
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Za drgania odpowiada poduszka skrzyni biegow, ksztaltem przypominająca 'kosc'(jest podłużna).
Dodam, że na forum jest opinia, iz tylko oryginal sie nada. Ja oryginalu nie kupilem jeszcze, bo cena z kosmosu. Lecz wyprobowalem zamiennik i... idealnie przenosi drgania-100 zl w plecy.

Mozesz odkrecic ta poduszke i stojąc w miejscu odpalic auto i zobaczyc czy dalej lara ci kierownica.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""tomsson""]Za drgania odpowiada poduszka skrzyni biegow, ksztaltem przypominająca 'kosc'(jest podłużna).
Dodam, że na forum jest opinia, iz tylko oryginal sie nada. Ja oryginalu nie kupilem jeszcze, bo cena z kosmosu. Lecz wyprobowalem zamiennik i... idealnie przenosi drgania-100 zl w plecy.[/quote]
można zastosować poduszkę z skody lub seata są tańsze
na postoju zaciągniemy ręczny lub naciśniemy hampel a drgania się zwiększą to poduszki
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

A jeat w internecie jakas strona, która pokazuje odpowiednik części ? W sensie, że mam nr części vw, a ona mi pokaze odpowiednik wg oznaczenia seata.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

kolega szukał w inter carsie po kodzie silnika
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

proponuje jeszcze sprawdzić tuleje na tej poduszce tą mniejszą, ja w poprzednim polo miałem własnie tą tuleje wywaloną na tej jak to ktoś wspomniał kości :) tuleje dobrałem w sklepie na wymiar za 5zł i było idealnie :) jeżeli ona jest sprawna no to niestety wymiana całej poduszki
I miejsce plac manewrowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”