Witam chciałbym wymienić tłumik drgań ale kolo w sklepie kazał dać mi rozmiar a ja nie mam jak go zmierzyć. Może ktoś mi podać rozmiar średnice i długość z góry dziękuje. Moje polo to 2000r. 1.4 .
A ja z kolei mam takie pytanie: Złącze elastyczne tłumika polo 6N2 1.4TDi AMF. Wie ktoś jakie sa wymiary tego złącza? Musze wymienić, a preferuje zamawianie części przez internet wiec nie chciałbym musieć zwracać.
Witam, mam problem z moim Polo 1,9 SDI 1996r. Bardzo drga mi kierownica, jest podejrzenie, ze to tłumik drgan, po zajrzeniu okazuje się że kolektor jest polaczony z katalzatorem na sztywno. chce go wymienic tylko nie znam jego wymiarów.
Jakie sa wymiaru tłumika drgan w vw polo 1,9 sdi 1996?
[quote=""polo_96^^""]Witam, mam problem z moim Polo 1,9 SDI 1996r. Bardzo drga mi kierownica, jest podejrzenie, ze to tłumik drgan, po zajrzeniu okazuje się że kolektor jest polaczony z katalzatorem na sztywno. chce go wymienic tylko nie znam jego wymiarów.
Jakie sa wymiaru tłumika drgan w vw polo 1,9 sdi 1996?[/quote]
jeśli drga kierownica to raczej poduszki silnika do wymiany a na pewno dolna od skrzyni .niestety wymiarów nie znam
Za drgania odpowiada poduszka skrzyni biegow, ksztaltem przypominająca 'kosc'(jest podłużna).
Dodam, że na forum jest opinia, iz tylko oryginal sie nada. Ja oryginalu nie kupilem jeszcze, bo cena z kosmosu. Lecz wyprobowalem zamiennik i... idealnie przenosi drgania-100 zl w plecy.
Mozesz odkrecic ta poduszke i stojąc w miejscu odpalic auto i zobaczyc czy dalej lara ci kierownica.
[quote=""tomsson""]Za drgania odpowiada poduszka skrzyni biegow, ksztaltem przypominająca 'kosc'(jest podłużna).
Dodam, że na forum jest opinia, iz tylko oryginal sie nada. Ja oryginalu nie kupilem jeszcze, bo cena z kosmosu. Lecz wyprobowalem zamiennik i... idealnie przenosi drgania-100 zl w plecy.[/quote]
można zastosować poduszkę z skody lub seata są tańsze
na postoju zaciągniemy ręczny lub naciśniemy hampel a drgania się zwiększą to poduszki
proponuje jeszcze sprawdzić tuleje na tej poduszce tą mniejszą, ja w poprzednim polo miałem własnie tą tuleje wywaloną na tej jak to ktoś wspomniał kości tuleje dobrałem w sklepie na wymiar za 5zł i było idealnie jeżeli ona jest sprawna no to niestety wymiana całej poduszki