[6n] Słaby akumulator, robi zwarcie a może coś innego ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Można by było pokusić się o sprawdzenie poboru prądu w aucie (jest opisane na forum jak to zrobić).
U mnie pobór prądu i ładowanie było ok, więc winowajcą stał sie akumulator- podmieniłem od szwagra i było ok.
Szwagra brat, specjalnym urządzeniem przebadał aku i okazało się, że jest padnięty, także wszystko stało się jasne
l
lukasz87NS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lukasz87NS »

Byłem u elektryka i wyszło ze aku padł wiec kupiłem nowy ale mam jeszcze inny problem a mianowicie świeci mi przycisk z symbolem poduszki powietrznej ( ten po prawo od kierownicy) jak byłem u elektryka mówił ze to jest od tego że słabe jest napięcie a jak kupiłem nowy aku to dalej świeci tzn przekręcam kluczyć świeci gaśnie na 3 -5 sekund i się później cały czas świeci od czego to może zależeć? Za czelo to się dziać po tych przygodach z akumulatorem.
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

na vaga i skasować błąd
l
lukasz87NS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lukasz87NS »

a po polsku można bo nie rozumiem :)
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

Masz błąd na sterowniku od poduch sam się nie skasuje , trzeba podpiąc kablem program diagnostyczny i skasować ten błąd coś takiego
http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-v ... 80830.html popytaj może ktoś ma w pobliżu. Mechanicy nawet 5 dych kasują za coś takiego
Ostatnio zmieniony 16 gru 2013, 18:49 przez rolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Dokładnie tak, kup sobie najtańszy kabel VAG na Allegro, i będziesz miał dla siebie, a nie płacił mechankowi, za taką pierdołe. Za jedną usługę masz kabel :) 4

[quote=""rolf""]Maż błąd na sterowniku[/quote]

Trochę daje po oczach...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”