[quote=""Rosol""]Ja całą odmę wyczyściłem bez problemu,wężyki jeszcze zdrowe mam ale jest jedno ale- ten filtr jak kubek..czyściłem go i tam są jakieś przegrody takie ślimakowate,z jednej strony ta przegroda się oderwała,wyciągnąłem zgliszcza żeby się nie zatkało nic i moje pytanie-czy brak tej przegrody ma na cos wpływ? mam wrażenie że teraz ta odma "chlipie" jeździłem trochę bez wygłuszeń to właśnie tam było słychać[/quote]Witam,wiec ta odma jest wkrecana czy wciskana?
Cała "odma" to zespół węży i kubek na olej. Ale nie w każdym polo był taki kubek. A temat wciskania/wkręcania dotyczy króćca który zamocowany jest przy bloku. Wygląda na to, że jest wciskany. Mi nie udało się jej wyjąć. Wyczyściłem w środku ile się dało i zostało mi wyczyszczyć resztę.
Prawda. Tylko trzeba to zrobić bardzo delikatnie. Śrubokręt nie może wejść głębiej niż 2-3 mm. Ja lekko przesadziłem i zrobiłem dziurkę. Ale możliwe, że da się to zalutować i będzie ok. Tak czy siak Rosol wielkie dzięki za info.
Dzisiaj finalnie wyczyściłem króciec odmy. Najpierw kilka fotek:
W środku nie było dużo smaru, ale pod światło było widać, że środek jest czarny. Zastanawiałem się jak się tego nalotu pozbyć. No to pierwszą nockę element moczył się w benzynie. Niestety nie wiele to dało. Wyleciało sporo paprochów, ale czarny środek nadal został. No to na kolejną nockę zanurzyłem w K2 do mycia felg. Po całej nocce na grzejniku zeszła rdza (co widać, że czepek został tylko nie ruszony) i trochę paprochów ze środka. Ale środek dalej był czarny. No to pomyślałem, że ostatnia rzecz, to środek do mycia szyb kominkowych. Taki jak na zdjęciu. Po wpsikaniu do środka i odczekaniu 15 minut efekt mnie zamurował. przepłukałem pod bieżącą wodą i efekt widać na zdjęciach. W środku czyściutko. Niestety przy demontażu za mocno puknąłem w śrubokręt i zrobiła się dziurka, ale i na to jest sposób. Zalutuję to i nie będzie problemu. A jak się nie do to uszczelnię to pastą Elring Dirko.