Rodzinne Kombi BMW 328i Touring by facaldo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

Wojciechu in love...
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: facaldo »

Dodaję fotkę z kalendarza na 2014r. w lepszej rozdzielczości.
Obrazek
Planujemy jeszcze w tym roku zrobić ostatnią sesję zdjęciową z zaprzyjaźnionym fotografem z Częstochowy " https://www.facebook.com/pages/Custom-P ... 63?fref=ts " w białej scenerii, oczywiście jak tylko spadnie troszkę białego puchu! Jeśli ktoś z okolic będzię chętny to zapraszam. Oczywiście poinformuję jak tylko będzie można pstrykać ujęcia.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

czekam na foto sesje z krzychem, będzie ogień jak zbierze wszystkie rodzynki z okolicy!
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""krzyDOLAR""]czekam na foto sesje z krzychem, będzie ogień jak zbierze wszystkie rodzynki z okolicy![/quote]

You Made my day bro :piwo:
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Odświeżam temat:P , więc w ostatnim czasie wymieniłem wysprzęglik gdyż zaczął cieknąć, wszystkie filtry łącznie z lpg. Po świętach czeka mnie jeszcze wymiana uszczelki pod deklem , porządne mycie i woskowanie i do garażu bo zimówek szkoda :P

Wklejam jeszcze jedno zdjęcie z BMW Mani :D
Obrazek
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Czuć wiosnę wkoło , więcej promieni słonecznych w ciągu dnia , więc postanowiłem małymi krokami zacząć po mału przygotowywanie do sezonu.
Wczoraj wziąłem się za odświeżenie polerki rantów , nie było dużo do roboty bo felgi były robione w zeszłym roku , więc trochę autosoli Polish Metal , krążek filcowy i na końcu bawełna i efekt taki 8)
Obrazek
Jednak przed samym założeniem , czyli myślę na majóweczkę zaraz po malowaniu maski przelecę jeszcze Mothersem , podobno zajebi.... pasta i zakładamy i śmigamy !
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Troszkę ciszy w temacie , więc już opisuję co zostało w międzyczasie zrobione. Tak jak pisałem wcześniej wymieniłem uszczelkę pod deklem, wymieniłem również olej w szperze gdyż już tego wymagała. W zeszły weekend z dobrym przyjacielem z CUSTOM PHOTO SHOTS zrobiliśmy mała sesje zdjęciowa wspólnie z chłopakami z VAG-CZEWA. Podsyłam jedno tylko zdjęcie jak wyszła bawarka :vinsent:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote=""facaldo""]Troszkę ciszy w temacie , więc już opisuję co zostało w międzyczasie zrobione. Tak jak pisałem wcześniej wymieniłem uszczelkę pod deklem, wymieniłem również olej w szperze gdyż już tego wymagała. W zeszły weekend z dobrym przyjacielem z CUSTOM PHOTO SHOTS zrobiliśmy mała sesje zdjęciowa wspólnie z chłopakami z VAG-CZEWA. Podsyłam jedno tylko zdjęcie jak wyszła bawarka :vinsent:
Obrazek[/quote]

Pięknie to się prezentuje, fala cudowna do touringa !
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Dawno ale to dawno nic nie pisałem w temacie o Turasie. Na przestrzeni od ostatniego posta trochę się zmieniło. Auto zostało pomalowane (maska , błotniki i nosek).
Zakonserwowane to co miało być do zrobienia. Podrzucam zdjęcia z prac gdy było składane
A tak to wygląda
Obrazek Obrazek Obrazek.

W miedzy czasie miałem też niespodzianki jakie sprawił mi mój pies po powrocie z wakacji. Mianowicie chyba psiak był bardzo stęskniony za mną że mnie tak długo nie widział i pewnie chciał to wyrazić w taki sposób , że pogryzł mi dysze spryskiwaczy lamp , pogryzł listwy na zderzaku oraz rejestracje.
Obrazek na szczęście udało się ogarnąć listwy i rejkę.
Wymienione zostały części eksploatacyjne . Motor zalałem tym samym olejem co poprzedni właściciel zalewał od początku czyli Elfem 10W40 700STI

Obrazek
Przed zimą do wymiany mam jeszcze poduszkę pod skrzynią i dyfrem.
W sumie to tyle.
Do zobaczenia na drodze ...
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

żarłoczny psiak :o
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""facaldo""]że pogryzł mi dysze spryskiwaczy lamp , pogryzł listwy na zderzaku oraz rejestracje.[/quote]
ooooo mnom mnom :) na szczęście mój się jeszcze nie dobiera do aut ;)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Wczoraj odebrałem wóz od mechanika , bo wyszło kilka rzeczy. Wymieniłem poduszki pod silnikiem , założony został nowy trawers , zmieniona pompa ABS-u oraz górne poduszki amortyzatora od e36 M3. Pozostaje mi zrobić tylko zbieżność jutro i nawoskować.
Ostatnio wraz z żoną podjąłem decyzję o sprzedaży Turasa. Chcemy kupić nowe mieszkanie , także każdy grosz się liczy.
Szczegóły wkrótce :vinsent:
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Moja przygoda z Turasem , w dniu dzisiejszym dobiegła końca. Wóz odjechał z nowym właścicielem do Gostynina.
Proszę o zamknięcie tematu i przeniesienie go do odpowiedniego działu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”