[86c] Radio, wycieraczki, led

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

bede w domu to zerkne na schematy
sprawdź i spisz numery części z przekaźników to postaram sie znaleźć je w etce

teraz jestem u dziewczyny i nie mam ani adresu do etki-on-line, ani sam naprawiam ze schematami
A
Anonymous

jestejsze taka opcja sprawdzenia który to przekaźnik

włączasz wycieraczki i wyciągasz je po kolei, jak się wylączą to jest właściwy

pod maską jest przekaźnik pompy paliwa
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Post autor: drix1994 »

No wlasnie, tez tak pomyslalem,zeby spisac nr i popatrzec w etce. Od wycieraczek jest tylko jeden przekaznik, ktory powinien odpowiadac za czasowki i reszte biegow??

PS. Skoro u dziewczyny jestes, to co Ty tu na forum sie udzielasz, zamiast sie nia zajac :-D :-D
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

musisz w tan brakujący pin zalozyc kabelek dodatkowy i sprubowac czy po wlozeniu kluczyka pojawi się napiecie ?

u mnie brakowało kostki a u ciebie może brakować kabla?
A
Anonymous

[quote="drix1994"]Od wycieraczek jest tylko jeden przekaznik, ktory powinien odpowiadac za czasowki i reszte biegow??[/quote]
tak jest jeden przekaźnik

nr przekaźnika wycieraczek: 191 955 531
etka dla Twojego rocznika również podaje numer 19, ale to nie jest istotne sprawdź tak jak pisałem lub po numerach z etki

EDIT
zaraz zrobię skan schematu dla wycieraczek
Podaj e-mail to podeślę skan schematu

EDIT2
patrząc po kolorach na schemacie i twoich zdjęciach wygląda na to że to będzie ten o nr 21 ale to byś musiał sprawdzić
te numerki się nie zgadzają bo ja nr przekaźnika pompy paliwa miałem inny niż w etce i inny niż kolega
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Skoro tak, to najpierw na wlaczonych wycieraczkach bede odlaczac po kolei przekazniki, zeby go namierzyc, ewentualnie spisze numery gniazd i wg ich bede jechac z etka.
Ten numer z etki, to numer przekazniks nr 19?
wiesz, ogolnie ta polowka,z tego co widze jest kombinowana, jezeli chodzi o czesci i oryginalnosc.

Moj email: drixxx@interia.pl. czyli przekaznik szukac po numerze katalogowym

Co do stacyjki. Jednak mam w kostce pin 's' , tylko nie wiem czy kabel wyprowadzony czy nie. sprawdze i sie wtedy okaze :)
A
Anonymous

nr z etki to nr przekaźnika wycieraczek który jest opisany jako 19, ważny jest numer części (taki sam element np w golfie może mieć napis 21 ale nr części będzie ten sam)

wysyłam skan na maila oraz wydruk z etki
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Sprawdzilem dzisiaj przekaznik odpowiedzialny za wycieraczki.
Niestety Marcin nie trafiles :) Przekaznik nr 24 odpowiada za wycieraczki(ten aluminiowy ze zdjecia), jego numer to: 171 937 503 , ale w etce nic nie znalazlem , co to za przekaznik.
Polowka moja jest z 89, pomylilem sie. No i teraz musze kupic przekaznik 19 o numerze 191 955 531? Zeby miec czasowki? I wpiac go w miejsce 24?
Zaciekawilo mnie, ze to podwojne gniazdo z doprowadzonymi kablami do wskaznika 72 ma ten sam numer co gniazdo przekaznika 24 tj. 161 937 501A. Natoniast to wolne gniazdo z kablami ma numer 161 937 501B. Czyzby to tylko oznaczalo typ gniazda??

Co do radia. Podlaczylem kabelkiem na krotko radio pod pin SU. Zolty i czerwony kabel. No i kluczyk wloze, bez przekrecania radio gra - wyciagam nie gra!! :) tylko czy da rade wykombinowac tak jak pisalem wyzej? Zolty pod stacyjke, czerwony pod bezposredni plus?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Jeśli chodzi o czasowe wycieraczki to z tego co zrozumiałem manetką nie dasz rady ruszyć w dół czyli na pozycję czasówek ?
W golfie mk1( w koncu można by rzec bliźniacze modele) też tak miałem i po zdjęciu kierownicy, a później wyjęciu manetki wycieraczek widać biały plastik który tą opcję blokuje.
Wyciągnąlem go, zamieniłem przekaźnik na ten z opcja czasówek i śmiga ;)
Tutaj też bedzie raczej tak samo

Edit: znalazłem manetke i zrobiłem zdjęcie

Obrazek
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Dzieki za info. Napisalem troche niezrozumiale :) w manetce moge wrzucic pozycje czasowek, z tym, ze nie dzialaja. Poki co musze zakombinowac z przekaznikiem
Ostatnio zmieniony 11 lis 2013, 13:58 przez drix1994, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Z tym radiem musisz tak zrobić ze jeden podlanczasz pod stacyjkie a 2 pod staly prad
Nie pamiętam tylko jaki kolor gdzie ale jeśli podlaczysz odwrotnie to radio będzie gubilo pamięć czyli to co zaprogramujesz na radiu
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

To wiem, pamiętam właśnie o tym :)
Żółty - pod stacyjke, czerwony (trzyma pamięć) pod stały + :)
A
Anonymous

[quote="drix1994"]Niestety Marcin nie trafiles :) Przekaznik nr 24 odpowiada za wycieraczki(ten aluminiowy ze zdjecia), jego numer to: 171 937 503 , ale w etce nic nie znalazlem , co to za przekaznik.
Polowka moja jest z 89, pomylilem sie. No i teraz musze kupic przekaznik 19 o numerze 191 955 531?[/quote]
weź przekaźnik do sklepu i powiedz że chcesz taki i ze to to wycieraczek, powinni wiedzieć jaki ci dać
ja z zakupem problemu nie miałem, wziąłem tani zamiennik za 15zł jest wyższy ale to nie przeszkadza
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

No ok. Tak zrobię, bo te co widziałem na allegro np. ten: http://allegro.pl/vw-audi-seat-przekazn ... 64032.html to nie będzie działać. W gnieździe mam tylko 4 "aktywne" piny. Środkowego i tego po skosie (małego) nie ma. (mówię wg. przekaźnika z allegro) , ogółem sądzę, że moja polówka to jakaś uboższa wersja.

@edit
a mógłbyś zrobić fotkę Twojego przekaźnika?
A
Anonymous

nie wiem kiedy bedę miał czas ale postaram się (tydzień dentysty się zapowiada :/ )
może mam jeszcze stary w garażu, bo nowy

nie masz dobrego sklepu moto specjalizującego się w vw w okolicy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”