Zamiast zakładać kilka tematów lub odgrzebywać stare postanowiłem założyć jeden, który być może pomoże i innym ludziom.
1) Jakiś Miecio-elektryk, podłączył mi radio pod gniazdo zapalniczki. Sądzę, że to poniekąt może być przyczyną zakłóceń w CA, więc ostatecznie puszcze kable bezpośrednio pod aku- tak jak w przypadku wzmacniacza, ale czy da się podpiąć radio "pod stacyjke" ?
W niektórych samochodach zauważyłem taki bajer: włącza zapłon - wyłącza zapłon , radio gra / nie gra (standard), ale czasem jest tak, że wyłączony zapłon radio gra jak sobie włączy przyciskiem, wyłącza zapłon - radio nie gra.
Wyczytałem, że stacyjka musi mieć 3 pozycje, zapłon, rozruch i ta pierwsza. U siebie w polówce niby mam 3 pozycje, więc teraz moje pytanie brzmi: jak sprawdzić czy się da radio podpiąć i ewentualnie, które kabelki mnie interesują?
2) Czasowe wycieraczki - temat poruszany na forum, ale konkretu nigdzie nie znalazłem. Wiem, że potrzeba do tego jakiegoś programowalnego przekaźnika oraz 2 dodatkowe styki w manetkach.
Jaki to przekaźnik, gdzie go zamontować no i czy przede wszystkim w mojej wersji da się założyć czasówki tzn. jak to sprawdzić? Ile wszystkich styków od wycieraczek (razem z czasówkami) powinno być ew. fotka, to wtedy będę wiedzieć czy mam te styki w manetkach.
3) Wymyśliłem sobie, żeby zrobić oświetlenie z ledów w mojej polowie (zegary, nawiew, lampka wnętrza, schowek, może nogi).
Najpierw chcę wymienić żarówki od podświetlania zegarów oraz nawiewu. Aby kupić odpowiednie ledy potrzebuję oznaczeń żarówek. Od zegarów zorientowałem się, że są to BX8,4d 12V 1.1W, natomiast od nawiewu nie mam zielonego pojęcia.
Ledy mają być skupiające czy rozpraszające światło?
Ostatnio zmieniony 01 lis 2013, 20:50 przez drix1994, łącznie zmieniany 1 raz.
1)Najbezpieczniej podłączyć tak żeby samemu włączać/wyłączać i z tego co mi wiadomo fabrycznie tak 86c wychodziło, podłączenie pod stacyjkę może ją spalić, nie znam się zbytnio na tym ale nie ryzykowałbym
2)Czasowe mam fabryczne więc nie pomogę
3)W podświetlenie panelu nawiewów zastosowano żarówkę o oznaczeniu T05
pozdrawiam
Z radiem chcę zakombinować dlatego, bo mam JVC KD-R302 i w nim przycisk "on/off" świeci na czuwaniu, więc, żeby definitywnie wyłączyć radio muszę wyciągać panel za każdym razem..
Dzięki za oznaczenie żaróweczki Teraz jeszcze rodzaj ledów mnie interesuję, aha no i czy te ledy będą plug & play? Czy trzeba coś przerabiać?
Jeśli chcesz to zrobić lepiej podjedź do fachowca bo naprawdę można zrobić więcej złego niż dobrego.
Są ledy T05 nie wiem jak to się zgra z oprawką, bo żarówka wchodzi w oprawkę a potem wciska się oprawkę razem z żarówka w miejsce w panelu. Wygląd led T05 wskazuje na plug&play ale pewności nie mam
Z tym radiem da rade podlaczyc pod zapłon w moim tez to przerabiałem mam alpine która ma duzy pobor pradu nawet jak nie gra!!!
kabel wychodzący ze stayjki idzie do radia tam gdzie zasilanie nie pamiętam jaki kolor ale po wlozeniu kluczyka powinien się pojawić. jeśli nie będzie trzeba zmienić kostkie w stacyjce (koszt kolo 10zl) z wyjściem na radio bo nie które nie miały tego fabrycznie przerabiałem już to w moich 2 86c2f
@Marcin86c
Dokładnie tak. Od samego dołu manetek idąc: puste, zero, I bieg, II bieg.
Przekaźnik 19, gdzie on siedzi lub gdzie on powinien być? No i kupić go od 86c , od 86c2f czy obojętnie?
Czy czasem nie jest tak, że mogę mieć w menetkach pozycje "czasówek", a nie ma wyprowadzonych styków?
Jak sprawdzić czy w ogóle są kable pociągnięte?
@piotmag
No mniej więcej Cię rozumiem, ale nie bardzo wiem jak ten kabel namierzyć, o którym mówisz. Jakąś fotka, miejsce gdzie go znaleźć? Może chociaż kolor kabla, to sprawdzę, przy kostce czy jest taki?- tak jak wspomniałem, u mnie ktoś radio podłączył pod zapalniczke..
Ty mówisz o 86c2f, a ja mam 86c, więc nie wiem czy będzie to tak samo
nie masz w ogóle wycieraczek czy masz tylko prace ciągła szybka i wolną?
przekaźnik jest pod deską nad nogami kierowcy, wyciągnij go i kup taki sam w sklepie mot., ja wziąłem najtańszy zamiennik i działa juz od paru miesięcy (chyba krest)
jak mi szlag trafił przekaźnik to chodziły tylko na szybkim
nie było wersji bez czasówki wiec kable być muszą, ktoś po prostu olał sprawę i nie wymienił przekaźnika
86c i 86c2f niewiele się różnią pod względem elektryki i mechaniki
Mam pracę wycieraczek szybką i wolną.
Hmm no to kupię ten przekaźnik i zobaczymy czy będą działać.
Jego się jakoś programuje? Czy tylko wpiąć i będzie ok?
w sobote sprawdze jaki kolor jest u mnie tego kabla ?
Tutaj masz zdjecie kostki która nie ma wyjścia pod radio a jak będzie pin pod s czyli jest z wyjściem pod radio!!!
a tan kabel powinien wychodzić tam gdzie radio musisz wziasc prubowkie i szukac ale najpierw sprawdz kostkie stacyjki