huczy w kole...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarek0605
Newbie
Newbie

huczy w kole...

Post autor: jarek0605 »

Witam mam pytanko dotyczace huczenia w przednim kole .Czy moze byc ono spowodowane zuzytymi klockami (klocki i tarcze do wymiany) czy to raczej lozysko odglos podobny do walnietego lozyska juz kiedys to przerabialem.Zastanawiam sie czy nie zakupic lozyska ktos wspominal ze jak lozysko to od razu dwa wymienic na oba kola ale to zawsze koszta.Wiec moze tarcze plus klocki wystarcza.pozdro.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jak wyje to na pewno łożyska, klocki i tarcze wymień będziesz wiedzieć czy to one robiły robotę.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

zapewne łożysko
Awatar użytkownika
poly1977
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poly1977 »

Zwykle huczy łożysko.. najpierw zacznij od niego.najmniejszy koszt. wymiana tarcz i klockow to co najmniej 300PLN
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""poly1977""]wymiana tarcz i klockow to co najmniej 300PLN[/quote]

zgoda ,ale skoro ma juz zuzyte to i tak musi wymienic to raz a dwa od kiedy stwierdziłes to huczenie :?:
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Obstawiam że chuczy łozysko, a co do wymiany tarcz i kloców ja zmiesciłem sie 200zł tylko tyle że moja robocizna.
RUMAK
j
jarek0605
Newbie
Newbie

Post autor: jarek0605 »

Do zakupu tarcz i klockow przymierzalem sie juz od jakiegos czasu a tu doszlo jeszcze to huczenie wiec raczej zakupie jeszcze lozyska wymienie i mam nadzieje ze bedzie tyle w temacie...a co do wymiany lozysk to dlaczego wymienia sie od razu w obu kolach bo nie rozumiem.pozdrawiam
m
michalo30
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: michalo30 »

Pozwolicie ze sie podepne, mnie tez cos dziwnie huczy w lewym przodzie, macie jakąś instrukcje wymiany łozyska z przodu? Bo pewnie mechanik ze mnie zedrze, pozdrówki.
Awatar użytkownika
asshole87
Newbie
Newbie

Post autor: asshole87 »

łożysko na 100%. Z dziwnych odgłosów dobiegających z kół łożysko to "huczenie".. z własnego doświadczenia wiem, że gdy awarii ulegają hamulce, z kół dobiegają bardziej niepokojące dźwięki.. poza tym łożysko to nie jest fortuna w porównaniu do hamulców..
one kozie death!
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

michalo30

tak samemu to troche nie bardzo, trzeba napewno większych umiejętności i sprzętu
tylne da rade samemu ale przód to raczej mechanik ze sprzętem

niech mnie ktoś poprawi jak się myle
Awatar użytkownika
poly1977
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: poly1977 »

[quote=""jarek0605""]Do zakupu tarcz i klockow przymierzalem sie juz od jakiegos czasu a tu doszlo jeszcze to huczenie wiec raczej zakupie jeszcze lozyska wymienie i mam nadzieje ze bedzie tyle w temacie...a co do wymiany lozysk to dlaczego wymienia sie od razu w obu kolach bo nie rozumiem.pozdrawiam[/quote]

Wymien jedno, chyba że masz za dużo kasy.. wymiana 2 raczej nie ma sensu.chyba dla mechanika bo więcej zedrze z Ciebie
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”