Zauwazyłem od razu, że woda dostawała się do środka, więc troche sobie wszystko pogniło i pordzewiało.
To co mnie najbardziej martwi znajduje się na zdjeciu 6, gdyż jest to wtyczka która kończy się kablem prosto do zasilania jak przypuszczam a w niej znajduje się zgnity i ułamany pin od nastepnej wtyczki. Moje pytanie jest następujące, czy mam to potraktować ten wtyk jakimś wd-40, coca-cola czy czyms innym, tak aby wydobyć te zagnite resztki pinu i kupić poprostu samo gniazdo na zarowke? Czy muszę wybrać się na jakiś auto złomowiec i poszukać łacznie z tą wtyczką z kablami, uciać tam na złomie i jakoś to przylutować do kabli w swoim samochodzie (patrz foto.1)?
Nie wiem co z tym zrobić, podobno sprawdzają również oświetlenie tablic, a nie chciałem jechać bez tego oświetlenia aby wyrzucić w błoto 100 zł na przegląd.
Proszę o rady co mam z tym zrobić, gdyż przegląd się skończył tydzień temu i wypadałoby to załatwić jak najszybciej (utrudnieniem jest to ze nie moge z ocztywistych powodów podjechać do żadnego mechanika ani innego 'fachowca')
Z góry dziękuję za pomoc.
a oto i zdjęcia: