[6N] diodowe oświetlenie bagażnika rozładowuje akumulator

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Jak stuka to wracaj zeby poprawili.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Bączas
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bączas »

Byłem, naprawili za free :)
Podobno zawinęła się guma przy obejmie mocującej maglownicę i przez to stukało - gościu wszedł w kanał, poluzował śruby, poprawił i przestało.
A co do wydechu to nie stuka o zderzak, tylko rozwarstwiło się coś w środku i się telepie.
Zdaniem "fachowców" w grę wchodzi wymiana tylnego tłumika(150,-) plus ewentualnie mocowania(30,-)...
Dzierżążna 2011 / Ślesin 2012 /...

byłe Bączasowy [url=
m
marcin86
Swój
Swój

To duzo jak 150 za tlumnik. Pewnie i tak zamiennik. Nie jestem pewien ale mnie chyba mechanik kasowal za wymiane tlumnika tylnego 100.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

za 90 dych z bosala końcowy albo z tego na U ;) najlepiej samemu kupić i jechać tam gdzie montują wyniesie cię to 120zł z montażem :crazy:
Awatar użytkownika
Bączas
Mały interesant
Mały interesant

dali nam to wraz ze sprzęgłem
Obrazek
wstawiam tą fotkę bo jak oglądam na aledrogo tłumiki to dorzucają właśnie takie objemki
i rodzi się pytanie: upieprzyli żeby naprawić (sprzęgło), czy upieprzając popsuli (wydech)?...

byłe Bączasowy [url=
m
marcin86
Swój
Swój

Czasami udaje sie to odkrecic a czasem podczas odkrecania ukreci sie. Pewnie tak tu bylo. Ukrecili gdy wydech robili. Wyobraz sobie ze ta czesc jest rozgrzewana razem z wydechem, studzi sie i tak w kolko na dodatek ma kontakt z otoczeniem tzn kaluze, sol zima itd. po prostu koroduje. Moze musieli rozpiac wydech srodkowy zeby skrzynie odsunac. Nie pamietam jak to tam wyglada w Polo.
Awatar użytkownika
Bączas
Mały interesant
Mały interesant

idąc tym tropem: czy możliwe jest że czegoś w wydechu nie dokręcili bo skrzypi jakby brakowało jakiegoś zaczepu lub/i przy odczepianiu i łączeniu wydechu coś w środku zostało? i to tak genialnie rezonuje???
może wcale nie trzeba go wymieniać....

byłe Bączasowy [url=
Awatar użytkownika
Bączas
Mały interesant
Mały interesant

no i luz...
moje wątpliwości były jak najbardziej uzasadnione..
pojechaliśmy do Speed Car'a na mały przegląd wydechu i okazało się że cały wydech trzyma się stabilnie, ale jest faktycznie jakoś przesunięty. Wystarczyło lekko odgiąć zderzak i jak ręką odjął - żadnego jarmolenia :)
za dziesięć zeta kupiliśmy wiedzę, że nie wydamy 150zł.
pojechaliśmy do "naszego" warsztatu i...
:arrow: gościu jakoś się nie zdziwił jak powiedziałem, że nie będziemy wymieniać tłumika, odesłał nas do drugich żeby poprawili.
:arrow: ci drudzy popatrzyli, pokiwali tak jak by znali "fachowość" kolegów i przy pomocy klucza i młotka umieścili wydech we właściwym położeniu.
Okazuje się ze jedna firma ma dwa warsztaty i dwie różne twarze :)
A linka sprzęgła puki co poczeka może się czepię i sam wymienię :-D .

Co do wody z wydechu: zmieniona stacja i problem zniknął,
BP na Smorawińskiego - nowe budynki po liftingu ale chyba stare zbiorniki i podejżana jakość paliwa...

byłe Bączasowy [url=
m
marcin86
Swój
Swój

Kolego dzis rano, odpalilem samochod i tak samo jak Tobie kaluza wody pod wydechem, no moze nie kaluza ale bylo widac ze troche jej wyrzucil. A samochod jezdzi normalnie. A to ile Ci sie jej skropli zalezy w duzej mierze od warunkow atmosferycznych, a dokladnie wilgotnosci powietrza. Wiec nie zwalaj na paliwo, bo dzis Ci nic nie wyrzucil a jutro moze jeszcze wiecej. Tylko teraz nie rozpoczynajcie tematu o jakosci paliwa...
Odnosnie warsztatow, to ja polecam jak juz to jakiegos goscia co ma warsztat przy domu i od lat sie tym zajmuje. Ja mam od lat sprawdzonego jednego mechanika, kolega ze szkolnej lawki Ojca. Polecam go kazdemu. A rowniez odradzam wszelkie stacje obslugi itp, bo nie potrzebnie sie u nich przeplaca.
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Co do wody, to siorka ma pyzia 206 w benzynie i raz jest duzo wody jak odpali pod tlumikiem a raz nic. Autko smiga super i nie przejmuje sie tym bo tak ma byc. Co do mechanika, jak kolega wyzej napisal, tylko ze ja polecam takiego mechanika ktory siedzi tylko w grupie vag. Innych aut sie nie tyka, a o vagach wie wszystko:)
[size=12px][/size]
a
alboca
Newbie
Newbie

Post autor: alboca »

Witam,
a czy ktoś zna wymiar tej obejmy ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”