Witam! Ja mam zamontowany automatyczny włącznik świateł, który załącza się dopiero po osiągnięciu ładowanie bodajże 13,7 V przez alternator. Mam to zamontowane w ten sposób, że po automatycznym włączeniu świecą się światła pozycyjne i mijania. Natomiast nie załącza się podświetlenie kokpitu oraz tablicy rejestracyjnej. Więc gdy zmierzcha to i tak muszę przekręcić zwykły włącznik świateł. Ponadto do całego układu mam zamontowany wyłącznik automatycznego włącznika świateł, którym w każdym momencie można dezaktywować automatykę. Jak wiadomo VW Polo nie ma kontrolki od świateł pozycyjnych i mijania oraz przednich świateł przeciwmgielnych, więc dodatkowo zamontowałem diody informujące o włączonych światłach. Wygląda to tak:
Dioda wyżej jest od świateł pozycyjnych i mijania a ta niżej od świateł przeciwmgielnych. Koszt jaki mnie wyniósł to około 40 PLN tylko za części, gdyż montaż wykonał mi kolega. Jak na razie wszystko działa sprawnie od ponad roku. Dodam jeszcze, że mimo obecności tego automatycznego włącznika to i tak sprawdzam czasem czy światła świecą poprzez sprawdzenie kontrolki-diody lub przez przełączenie świateł na drogowe (w tym momencie powinna zapalić się na stałe niebieska kontrolka świateł drogowych, bo gdy tylko mignie na chwilę to wiadomo, że światła nie świecą).