piszczy coś z przodu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

piszczy coś z przodu

Post autor: MarszaL »

Witam ... mam takie skromne pytanie, wie ktoś może co to może być? piszczy coś w okolicy nadkola z przodu po prawej stronie mocniej ... po lewej mniej ... tak jak by amortyzatory czy też spręzyny zardzewiały czy też sie zurzyły i piszczą ... ale sytuacja jest dziwna ponieważ gdy jezdze na karcher i zleje nadkola pożądnie to po przejechaniu kilkudziesięciu metrów piszczenia nie ma tak jak bym coś tam wymył, wypłukał ... ale piszczenie powraca po np. 2 dniach ...

piszczy jak jade w miare wolno (do70) bo pózniej pewnie silnik zagłusza :D na dziurach, dziurkach i nierównościach ... przy małej prędkości jak np. wjezdzam na osiedle to podobno słychać to bardzo mocno .. az sie ludzie oglądają :D hehe
dodam jeszcze że byłem na przeglądzie miesiąc temu wtedy też piszczało i nic złego na temat zawieszenia mi niepowiedziano niby wszystko wporządku ... chyba że pracownik wiedział mniej jak ja :P
Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, 15:21 przez MarszaL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

piszcza oboje badz gumy na mcpersonach,pewnie juz stare sparciałe
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

ale dosyć buja mi samochodem tak jak by amory do wymiany ... czy przy zurzytych obojach czy też gumach .. odczuwalne jest takie bujanie ?
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zakrent »

hejka. widzisz kolego u mnie jest ten sam problem. nie jestem mechanikiem. ale z tego co sam wniskuje ze tak piszczy to to ze trzeba raczej wymienic caly sprzet hamulcowy w kolach. rozmawialem kiedys ze swoim mechanikiem i mowil cos o. hmmm sprzezynach czy tez odbojnikach odpowiadajacych za poprawnwe dzialanie klockow, tzn to cos wlasnie nie odbija klockow do konca i to popwduje piszczenie... :angry:
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
MarszaL
Raczkujący
Raczkujący

u Ciebie jest inny problem, ja mam klocki wporządku, wiem jaki jest dzwięk układu hamulcowego.. zreszta był sprawdzany i wymieniany ...
Awatar użytkownika
gucio024
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gucio024 »

U mnie jest podobnie troche skrzypi troche piszczy tak jakby amortyzator ale na przeglądzie wykazało że amorki są sprawne a skrzypia tak jak by były suche

-- Czw Sie 20, 2009 11:54 pm --

U mnie jest podobnie troche skrzypi troche piszczy tak jakby amortyzator ale na przeglądzie wykazało że amorki są sprawne a skrzypia tak jak by były suche
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Witam u mnie tez słychac taki pisk piiii jak jade tak z predkoscia 40-80km/h ale nie kazdego dnia czasem jest cicho ,dzieje sie to prawym kole z przodu co to moze byc??? a amortyzatory nowe ,odboje,poduszka nowa,łozysko w kole nowe,klocki i tarcze 10tys temu wymienione. Kuzyn mi kazał sprawdzis cisnienie w oponie moze opona obcierac o rant felgi podobno on kiedys miał taki przypadek
RUMAK
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”