Witajcie mam taki problem w Polo 9N z 2004. Stało się to nagle - wsiadam, odpalam, zapalam światła a tu świeci się kontrolna od tylnego światła przeciwmgłowego. Mimo że nie jest włączone (dzwignia nie wyciągnięta). Zastanawiam się co to może oznaczać.
Chciałem sprawdzić czy to światło świeci ale nie wiem dokładnie gdzie się znajduje. Ma ktoś może zdjęcie zapalonych świateł normalnie i zapalonych z przeciwmgielnym?
Przeciwmigielna jest w lewej lampie - jedna z żarówek od postojówek jest dwuwłóknowa. Wybacz mój szybki kontur z painta, ale myślę, że widać o co chodzi
Odkopuję bo mam podobny problem, kontrolka mruga w rytm lewego kierunkowskazu, delikatnie zapala się też razem ze światłami stopu. Stawiam na jakieś przebicie tylko gdzie go szukać, zaczynać od lampy? Może ktoś miał już takie zjawisko? Pozdrawiam.
U mnie w 9N były przyrdzewiałe styki we wtyczce do lampy tylnej, skutkowało to właśnie takim świeceniem lekkim światłem kontrolki przeciwmgłowego tylnego. Po oczyszczeniu z rdzy wszystko ok. Drugą przyczyną mogą być powkładane niewłaściwe żarówki do gniazd. Np jednowłóknowa zamiast dwuwłóknowej.
[quote=""Wolga85""]A sprawdzałeś poziom płynu do wspomagania. Zbiorniczek jest pod podstawą akumulatora jest trochę demontowania ale poziom płynu to podstawa.[/quote]
chyba tematy kolego pomyliłeś , co ma płyn wspomagania do światła przeciwmgłowego?