[9n] Świeci kontrolka światła przeciwmgłowego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Świeci kontrolka światła przeciwmgłowego

Post autor: tabo89 »

Witajcie mam taki problem w Polo 9N z 2004. Stało się to nagle - wsiadam, odpalam, zapalam światła a tu świeci się kontrolna od tylnego światła przeciwmgłowego. Mimo że nie jest włączone (dzwignia nie wyciągnięta). Zastanawiam się co to może oznaczać.

Chciałem sprawdzić czy to światło świeci ale nie wiem dokładnie gdzie się znajduje. Ma ktoś może zdjęcie zapalonych świateł normalnie i zapalonych z przeciwmgielnym?
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Przeciwmigielna jest w lewej lampie - jedna z żarówek od postojówek jest dwuwłóknowa. Wybacz mój szybki kontur z painta, ale myślę, że widać o co chodzi :)
Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tabo89 »

Dzięki. Kontrolka świeci ale lampka nie działa więc może żarówka się spaliła i tak mi to próbuję Poluś zasygnalizować ;)
s
stendbeck
Newbie
Newbie

Post autor: stendbeck »

Odkopuję bo mam podobny problem, kontrolka mruga w rytm lewego kierunkowskazu, delikatnie zapala się też razem ze światłami stopu. Stawiam na jakieś przebicie tylko gdzie go szukać, zaczynać od lampy? Może ktoś miał już takie zjawisko? Pozdrawiam.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Sprawdź masę w tylnych światłach.
Lenistwo drogą do postępu
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Też polecam sprawdzić masę u mnie był taki sam problem, okazało się że właśnie taka była przyczyna
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

A sprawdzałeś poziom płynu do wspomagania. Zbiorniczek jest pod podstawą akumulatora jest trochę demontowania ale poziom płynu to podstawa.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
DexterOS
Newbie
Newbie

Post autor: DexterOS »

U mnie w 9N były przyrdzewiałe styki we wtyczce do lampy tylnej, skutkowało to właśnie takim świeceniem lekkim światłem kontrolki przeciwmgłowego tylnego. Po oczyszczeniu z rdzy wszystko ok. Drugą przyczyną mogą być powkładane niewłaściwe żarówki do gniazd. Np jednowłóknowa zamiast dwuwłóknowej.
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

[quote=""Wolga85""]A sprawdzałeś poziom płynu do wspomagania. Zbiorniczek jest pod podstawą akumulatora jest trochę demontowania ale poziom płynu to podstawa.[/quote]

chyba tematy kolego pomyliłeś , co ma płyn wspomagania do światła przeciwmgłowego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”