[9n] brak sygnału dżwiękowego przy nie zgaszonych światłach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""Areek2""]Podpowie ktoś?
Chciałbym kupić przed rozebraniem drzwi. Przecież nie jedna osoba z forum już się do tego zabierała :P[/quote]
Nie wiem czy to takie ma być, ale się do tego zabierać nawet nie planuję... Nie mam ochoty bawić się w zegarmistrza i składać bębenek zamka... Nie mówiąc już o tym ile się trzeba narobić, żeby go wyjąć... ;) Przyzwyczaiłem się, ze nie działa i tak mam być :)
s
stendbeck
Newbie
Newbie

Post autor: stendbeck »

A ja zamówiłem na allegro te mikrostyki, zabrałem się do ich wymiany... ale po zdjęciu tapicerki i wykręceniu mocowania szyby uznałem że to za wysoki poziom dla mnie i poskładałem jakoś wszystko do kupy z biedą :mrgreen: . Ale co dziwniejsze, dzisiaj zauważyłem że oświetlenie wnętrza zaczęło reagować na drzwi, niestety brzęczyk od świateł dalej milczy
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Post autor: brytfanna »

Podepnę się pod temat.
U mnie objawy były takie - najpierw przestał działać centralny zamek (nie mam pilota - zamykając z kluczyka od strony kierowcy wszystkie drzwi zamykają się mniej więcej co 5-10 podejście, muszę zamykać od strony pasażera, bo z tamtej jest ok).
Chwilę potem przestały działać brzęczyki - klikanie kierunkowskazów, plumknięcie rezerwy paliwa i alarm otwartych drzwi.
Czy przyczyną jest ten element w zamku od strony kierowcy?
Na Alledrogo znalazłam coś takiego - czy to jest to co powinnam kupić?
http://allegro.pl/zamek-drzwi-vw-polo-9 ... 77316.html
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""brytfanna""]
Chwilę potem przestały działać brzęczyki - klikanie kierunkowskazów, plumknięcie rezerwy paliwa i alarm otwartych drzwi.
Czy przyczyną jest ten element w zamku od strony kierowcy?
[/quote]

Za to na pewno NIE. Za to, że nie działają brzęczyki, winny jest padnięty głośniczek/brzęczyk, który jest zamontowany w zespole licznika. Jest o tym osobny temat na forum. Poszukaj.

Jeśli chodzi o problemy zamykania centralnego zamka z zamka kierowcy - też mi się wydaję, że mikrostyk w zamku nie będzie miał z tym nic wspólnego - w przypadku jego awarii, zamek się normalnie zamyka. Nie wiem co tutaj mogło w takim razie się popsuć... może ktoś inny pomoże.

Pozdrawiam
d
demsy
Newbie
Newbie

Post autor: demsy »

Witam Panowie
Jest możliwe że wysiadł ten switch bo nie działa mi brzęczyk ale światło wewnątrz działa wporządku
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”