Zawieszenie gwintowane - kilka pytań...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Zawieszenie gwintowane - kilka pytań...

Post autor: paffcio »

Siema !

Zamówiłem dzisiaj do swojej 6N'ki zawieszenie gwintowane nowe TA TECHNIX. Jako, że do tej pory miałem doswiadczenie tylko z tzw. KIT'ami to mam kilka pytań do osób, które są w temacie:

1. Czy w zestawie będzie wszystko co potrzebne mi do montażu wraz z odbojami gumowymi czy odboje przerzucam z ori amorków ?

2. Jak równo wyregulować gwint, żeby prawa strona nie stała wyzej niz lewa itp ?

3. W jaki sposób najlatwiej regulować zawieszenie ? Na sciagnietych kołach ? Na windzie ?

I ogolnie powiedzcie mi co powinienem wiedziec na ten temat przy zakładaniu :)

Z gory dzieki ! Pozdrawiam :piwo:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Ad.1 nie wiem jak przy TA-technix, ale odboje powinny być w zestawie. Kupujesz obowiązkowo nowe łożyska górne i dolne amorków przednich i dobrze by było tez do tylnych zakupić
Ad.2 suwmiarką
Ad.3 regulować tzn kręcić kluczem - najlepiej na ściągniętych kołach
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

juz wszystko jasne :) turzol i inco pomogli :)
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

Paffcio

Wymien odrazu wszystkie gumy na nowe i lozyska mkcpersona,ja nie wymieniłem odrazu i mi pukało wiec robiłem 2 razy :mrgreen:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Goozik
jaki koszt kompletu gum i lozzysk ? na przód bo z tyłu i tak nigdy nikogo nie woze :)
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

ja płaciłem za wszystkie gumy przod i tył oraz łozyska 88 zł :mrgreen:
musiałem gdyz po montazu gwintu cos pukało i nie wiedziąłem co nawet na szrpakach byłem.po wymienie hjak reka odjoł :mrgreen:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Paffcio"]Goozik
jaki koszt kompletu gum i lozzysk ? na przód bo z tyłu i tak nigdy nikogo nie woze :)[/quote]

ja kupowałem przód i tył i zmieściłem się w 150zł - wszystkie te elementy kupowałem ori po ostatnich złych przygodach z zamiennikiem (konkretnie Sachs)
t
tajpej

Post autor: tajpej »

[quote="Paffcio"]
2. Jak równo wyregulować gwint, żeby prawa strona nie stała wyzej niz lewa itp ?

3. W jaki sposób najlatwiej regulować zawieszenie ? Na sciagnietych kołach ? Na windzie ? [/quote]

ja regulowałem gwint może w domowy sposób ale stawiałem samochód na równym betonie i i mierzyłem wysokość nadkola od rantu felgi i ustawiałem tyle aby było równo z obu stron a co do regulacji tak jak koledzy piszą najlepiej ze ściągniętym kołem bo masz dojście dobre :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”