Opel Vectra GTS 2.0T Elegance

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

[quote="polakotek"]Co Ty masz za felgi tam? :scratch:[/quote]

strukturalne z Insigna ;) jak założysz na nie pięcioramienne ori kołpaki to z daleka wyglądają na alu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Prawie dobrze napisane. Ale felgi nie sa od Insigni, bo by nie pasowały. Nawet śruby pływające nic by nie dały. Insignia ma inny rozstaw śrub [5x120] w porównaniu do reszty Oplów [5x110].
Dodatkowo jeśli się nie mylę Insignia miała struktury 17calowe.

W skrócie są to stalówki dostosowane pod specjalne oplowskie kołpaki, które mają imitować felgi aluminiowe.

Kolega (namówiony przeze mnie) używa ich w Zafirze B wraz z kołpakami i muszę przyznać, że można się pomylić :) On wolał z kołpakami, ja wolę bez :P
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote="Ralph"]Kolega (namówiony przeze mnie) używa ich w Zafirze B wraz z kołpakami i muszę przyznać, że można się pomylić :) On wolał z kołpakami, ja wolę bez :P[/quote]
można można ;) masz na myśli takie 16" ?
Obrazek
robiłem detailinga tej astrze i póki nie kucnąłem i nie zacząłem smyrać tych "alusów" to byłem przekonany że prawdziwe
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Dokładnie o te szesnastki chodzi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Trzeba odkopać swój temat.

Wczorajsza wizyta w Warszawie w Coobcio Garage przyniosła niewielki wzrost mocy i co dla mnie najważniejsze dość spory przyrost niutonometrów. Strojenie pod benzynę noPB95, bo głównie na takiej jeżdżę. Na 98 czy jakimś vpower pewnie wyszłoby więcej, ale w roku tankuje tylko kilka baków dziewięć ósemki.
Kilka godzin strojenia na hamowni, poprawiania, dopieszczania fabrycznego programu, wypłaszczania wykresu i ulepszania zakresu pracy, który głównie używam dało wynik: 217,9 KM i 378,6 Nm.

Wszystko na seryjnych niebieskich wtryskach, choć był pomysł zmieniać na zielone. Ale na wielkich mocach mi nie zależało i paliwo tylko noPB95. Trzeba było ciut ciąć, bo wchodziło na spalanie stukowe.
Program robiony pod moje życzenia. W pełni zadowolony z charakteru pracy silnika. Lepiej zbiera się i bardziej żywiołowo reaguje na depnięcie. Spalanie w trasie w normie. Emeryt style poniżej 7 litów na 100 kilometrów (z wyłączoną klimą) :grin:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

No to się lekko postarali ;) teraz to do Ślesina 2h będziesz jechał :crazy:
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Trzeba było pisać to byśmy spota zrobili :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”