Jak się okazuje w mojej polówce jeden filtr paliwa jest przy zbiorniku paliwa a drugi przy silniku założony na spinki metalowe wczepiony w rurkę paliwową. Mechanik mi mówił, że raczej nie był on tam montowany fabrycznie. Więc po co ktoś go założył? A może u was też przy silniku jest? :acute:
Może ktoś miał fiata 126p przed polo i tak z sentymentu założył
fabrycznie jest tylko pod bakiem paliwa na spinki lub zatrzaski
nie potrzeba montować drugiego.
Rzuć foto tak z ciekawości.
pozdrawiam
rat4
[quote=""krzyss""]Jak się okazuje w mojej polówce jeden filtr paliwa jest przy zbiorniku paliwa a drugi przy silniku założony na spinki metalowe wczepiony w rurkę paliwową. Mechanik mi mówił, że raczej nie był on tam montowany fabrycznie. Więc po co ktoś go założył? A może u was też przy silniku jest? :acute:[/quote]
A czasem nie mówisz o pochłaniaczu par paliwa z nadkola .
Dziś myślę zrobię zdjęcie, patrzę się a tam pęknięty wężyk i kapie paliwo. Gdzie teraz kupić taki wężyk w motoryzacyjnym zwykłym? A ten filtr to faktycznie jakiś dodatkowy chyba z malucha Wywalić go czy kupić nowy taki sam?
Ogólnie jak uważasz. Możesz go wywalić możesz zmienić na inny. Co Ci wygodniej. Jeśli wymieniasz oryginalny to ja bym ten wywalił.
Wężyk kupo porządny, np Gates bo zwykłe potrafią popękać szybciej niż zdążyłbyś pomyśleć.