problem z porannym odpalaniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sikszak »

a więc tak Podsumuję cały temat. Gasło mi auto przy zapalaniu po dłuższym postoju. Tzn zapalało ale po 20-30 sek. gasło. Trzeba było długo kręcić żeby odpalił. Na ciepłym silniku problem już nie istniał. zacząłem od wymiany czujnika temperatury cieczy bo podobno może podawać złe wskazania i np komputer nie podtrzymuje mu ssania. Nie pomogło. Wymieniłem filtr paliwa. Nie pomogło. Wymieniłem kable WN i świece. Nie pomogło. Wymieniłem kopułkę (miała lekki nagar) i palec. Nie pomogło
Sprawdziłem pompę paliwa i wszystkie wężyki Wszystko było sprawne. Wymieniłem olej w silniku i filtr oleju. Pomogło !!! Nie wiem jak to się ma do porannego odpalania ale po wymianie oleju wszystko chodzi jak trzeba. 4 tygodnie szukania i wymieniania sporo części a pomogła zwykła wymiana oleju.
C
Caesar
Newbie
Newbie

Post autor: Caesar »

Heh, a nie mówiłem? :P Warto zaczynać od tych najprostszych i najtańszych rzeczy ;)
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

No dobra... A czy ktoś wie co było nie tak z olejem przed wymianą?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”