NoVWe stare Polo 86c by Tomazzz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomazzz »

zeby nie bylo ze nic nowego... takie male przymiarki nowego nabytku... ale bez dystansow 20 i 40mm sie nie obejdzie :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek

i zabieramy sie za polerowanie pewnych elementow :)
e
emcio
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: emcio »

Polóweczka na prawdę godna uwagi,podoba mi sie bardzo.z wnętrzem to zaszalałeś wyszła Boooomba.
Powodzenia w kolejnych modach.
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Tak z ciekawości - negatyw zrobiłeś, bo Ci obcierało, czy po prostu ze względów stylistycznych? ;) U mnie mam czasem tarcie i właśnie zastanawiam się nad małym negatywem. :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

konrado Front z Derby zawsze mi sie bardziej podobal od zwyklego... A zawsze mam na zamiane ori na 4 lampy.

tajg3r negatyw robilem ze wzgledu na styl... Ale przy obcieraniu na sklepanych rantach duzo pomaga.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 18:01 przez tomazzz, łącznie zmieniany 1 raz.
T
Tajg3r
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

No właśnie, to chciałem wiedzieć. :oki: A powiedz mi jeszcze, jedna podkładka pod jedną śrubę wystarczy wg Ciebie? :) No i kwestia samej robocizny - ile czasu Ci to zajęło? :D
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

ja dawalem po jednej podkladce... ale zastanawialem sie nad dwoma... pod nowe felgi negatyw "zdemontowalem" i przy okazji narazie odswiezylem hamulce z tylu i dalem nowe lozyska bo stare juz niemilosiernie zaczely huczec :butcher: ... a czasowo rozbiorka wraz z wymiana szczek bebnow, i lozysk zajelo mi kolo 30-40 minut.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Obrazek

no i gwint Stage3 juz poskladany, jeszcze tylko prace wykonczeniowe nalezy wykonac, tzn jeszcze raz siknac farba antykorozyjna i w przyszla sobote montaz :) bedzie nisko i bez dobijania. Dzisiaj pora sie zabrac za dokonczenie przedniego zderzaka!
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: memla »

Dobrze będzie :-) Łożyska przy okazji wymienileś ?Jakieś cienkie sztyce od amorka są od czego one sa ?
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

wymiana lozysk to sprawa oczywista, a jako amory uzylem Sachsy do Nissana Micry k11 bo sa krotsze o 6cm w porownaniu do MTS-a ktory siedzi w obecnym gwincie.
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: memla »

Dobrze działasz !! jaką długoś ma wklad od micry ? bo mam wkłady TA-tech od mk1 i springi weiteca . ale i tak daje rade posadzić ja na tyle ile sie da :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Tak szczerze nawet nie mierzylem, jak znajde chwile czasu to zmierze. A obecny zestaw pozwoli dzieki delikatnemu podcieciu podluznic zejsc o 15-16cm, w zwiazku z tym polozyc na ja na brzuchu... Chyba pomysle nad jakimis poduchami dla Sniezki w przyszlym roku :vinsent: bo na wrzesien po slubie polo idzie do garazu zeby nowe serce przetransplantowac.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Gwint PanThomasGarage GMBH juz siedzi! Testy gwintu wykonane! Nie tlucze, cicho, lozyska juz nie pohukuja... ale trzeba jeszcze zbieznosc poprawic i bardziej przyciac prawa podluznice bo poloska trze... Niestety... na powrot do Polski Sniezka musi byc podniesiona o 2-3cm bo nie idzie z placu wyjechac... ale na Nyse postaram sie dojechac na brzuchu :)

pare zdjec dla udokumentowacnia obecnego stanu... tylko nie hejtujcie ze brudne bo wszystko bylo robione w trakcie prac:P

ObrazekObrazekObrazekObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
skoczek20
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: skoczek20 »

Ładnie leży :) teraz trzeba uważać na dokładkę, żeby nie zgubić. Gwint czyni swoją robotę ;) pzdr.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

musze jeszcze pokombinowac nad tylem... zastanawiam sie czy nie zaadaptuje gwintu z mk1... i wtedy zejde ponizej 60cm do zamka :) a co do dokladki to nie strace... gdyz jest porzadnie zamocowana na blachowkretach i Sniezka jezdzi po rownych austriackich drogach ;)
j
jerry666
Newbie
Newbie

Post autor: jerry666 »

Dokładka od golfa mk2, grill derby wchodzi tak jak zwykły :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”