Witam serdecznie. Niestety w ostatnim czasie miałem kolizje i wystrzeliły mi poduch. Czy jest możliwość jakiegoś tańszego załatania dziury po wystrzelonej poduszce, niż kupowanie innej deski rozdzielczej ?
A jak to jest z poduszkami?
Gdzieś słyszałem że poduszki muszą być zgrane z tym sensorem czy jak to sie nazywa (urządzenie odpowiedzialne za wystrzelenie ich), czyli nie mogą pochodzić z różnych aut (oczywiście tego samego modelu).
Widzę, że ktoś usunął mój post abyś srebrną taśmą zakleił...
To nie takie proste. Najpierw musisz sobie odpowiedzieć jak bardzo ma znaczenie dla Ciebie Twoje bezpieczeństwo...
A jeśli chcesz sprzedać auto to taki temat powinien od razu polecieć, bo nie powinno się takich rzeczy ukrywać przed nabywcą.
Natomast jak chcesz zrobić to dla siebie i ogólnie porządnie to powinieneś wymienić komplet.
Deski naprawiają ale nie każda deska po naprawie nadaje się do ponownego wystrzału - czyli nie można w niej zamontować nowej poduszki...
Dwa: poduchy to nie wszystko. Są jeszcze napinacze pasów, sensor airbag. Niby się kasuje crashdatę z sensora ale nikt nie da Ci gwarancji, ze po skasowaniu błędu poduszki zadziałają poprawnie w razie W.
Najlepiej więc komplet: decha, dwie poduchy i sensor airbag, pasy z napinaczami.
powiem tak regnerowałem deskę w poprzenim aucie tzn golfie i miałem wypadek i nie było żadnego probllemu z otwarciem poduszek jeśli chcesz naprawić to tak:
1. regeneracja deski
2. kupno poduszek używanych
3. w komputerze poduszek usunąć crash date
4. wymienić czujnik zderzeniowy i nadać mu nowe numery aby przyjał komputer czujnik
5. wymienić całe pasy z mechanizmem pirotechnicznym
[quote="jhosef"]Widzę, że ktoś usunął mój post abyś srebrną taśmą zakleił...
[/quote]
To ja usunąłem tamtego posta, bo był totalnie z dupy.
Teraz to ładnie wszystko opisałes i jest git.
Ja też jestem za tym aby naprawić kompleksowo.
[quote="tajpej"]powiem tak regnerowałem deskę w poprzenim aucie tzn golfie i miałem wypadek i nie było żadnego probllemu z otwarciem poduszek jeśli chcesz naprawić to tak:
1. regeneracja deski
2. kupno poduszek używanych
3. w komputerze poduszek usunąć crash date
4. wymienić czujnik zderzeniowy i nadać mu nowe numery aby przyjał komputer czujnik
5. wymienić całe pasy z mechanizmem pirotechnicznym[/quote]
Też miałem wystrzelone poduszki. Deska zregenerowana, poduszki założone sprawne używane, pasy wymienione, crash date chyba skasował poprzedni właściciel, bo nie świeci kontrolka air baga. W takim razie, czy mam jeszcze wymienić czujnik zderzeniowy ? Gdzie on się znajduję ?