[6n] Długość wycieraczek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
poradziu
Newbie
Newbie

Post autor: poradziu »

[quote=""Puchacz_87""]witam
Panowie niewiem jak wy ale ja miałem ten problem w tamtym roku jak zmieniałem obie przednie wycieraczki i założyłem (po wcześniejszych dokładnych pomiarach) od strony kierowcy 550mm a od pasażera 500mm.
Teraz pasują idealnie i prawie 90% szyby jest wymiatane z wody!!
Nigdzie nie wychodzą na uszczelkę ali nie zachaczają sie w dolnej pozycji same ze sobą.
Jest poprostu idealnie.
Spróbujcie sami a zobaczycie[/quote]

Dziękuję Puchach_87, kupiłem takie same firmy blixline - pasują idealnie. Na styk haha. Efekt nieziemski ;)
k
kfostek
Newbie
Newbie

Post autor: kfostek »

Założyłem na próbę 530 od kierowcy, najtańsze marketowe. Mniej więcej 1/3 od góry nie ścierało. Na szczęście jestem nieduży, więc to było nad linia wzroku :grin: Jak przestanie szronić to spróbuję jakieś lepsze założyć, też takie długie.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

45-48 max, te większe się szybciej zużywają i nie zamiatają dobrze, już wywaliłem wiele piór do śmieci przez to że były większe, dziś mam chyba 45 i może i małe ale świetnie odprowadzają wodę. (takie zwykłe z kauflandu za grosze)
civic r18a2/407 1,6 HDi
m
mco13
Newbie
Newbie

Post autor: mco13 »

rat4 ma racje. wieksze piora wycieraczek szybciej sie zuzywaja z tego co tez zauwazylem w swoim polo. aktualnie tez mam 480mm z prawej i lewej strony i poki co pol roku bez nawet najmniejszej skazy dzialaja. wycieraczki kupione w realu po 10zł/szt
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Moje zdanie pokrywa się z nieliczną grupą ludzi którzy polecają rożne długości. I nie ma co tu porównywać do najtańszego szitu z marketu tylko zainwestować w porządne wycieraczki. Prawda jest taka że większa powierzchnia pozbawiona wody= większe bezpieczeństwo. Miałem 6n i teraz 6n2 w obu mam różne długości po poprzednich właścicielach. Temat ten był już wiele razy poruszany. W poprzednim temacie nawet zamieściłem zdjęcia że nic nie obciera i wszytko pasuje tak jak ma być.

http://www.vwpoloklub.pl//forum/viewtop ... 325#p41325

Powiem tak. W tym temacie jest jak z Gazem w aucie :D Ci co założyli gaz po taniości, mają z nim problemy - będą do końca życia mówić że gaz jest do kuchenki, Ci zaś co zainwestowali z dobry sprzęt są zadowoleni i polecają innym. Ja jestem w gronie tych drugi w obu tematach gazu i wycieraczek :D :)

A jeśli chodzi o kwestie zużywania sie wycieraczek :] Wspomniane w linku wycieraczki (2009 rok) Champion jeżdżą do dziś! Autem codziennie robię do pracy około 50km. Dla niedowiarków zapraszam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

[quote=""Zicherek""]Jaki rozmiar wycieraczek do przodu Polo rok 98 3 drzwi ?[/quote]

Obie po 480mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”