[6n] wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Fajno ze przod i wszystkich standart a z tylem sobie jakos poradze ;)
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

[quote=""Olo""]Nie wiem w czym problem, wycieraczek do 6N jest od groma. Dwa pióra po 480mm. [/quote]

Kupowałem na wiosnę do swojego Polo i z tego co pamiętam na przodzie jedna była krótsza a druga dłuższa.
Obrazek
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""Archeo""]Kupowałem na wiosnę do swojego Polo i z tego co pamiętam na przodzie jedna była krótsza a druga dłuższa.[/quote]
Idą dwie takie same - do wyboru - pasuja te 475 mm jak i 480 mm
[quote=""Atrax""]Można kupić używki z polówki 6n na pewno ktoś będzie miał na sprzedaż[/quote]
juz bez przesady - komplet Bosch Eco to od 30zł (Makro) do 40 zł (Carrefour).
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Proszę takie kupowałem, zbierają dobrze nigdzie nie obcierają. Jak byłem w sklepie (SZiK - podkarpackie ) poprosiłem do tego modelu roku i dostałem takie same jak miałem założone wcześniej.

Zdjęcia :

Obrazek

Obrazek

Jedna ma ~53cm ( od strony kierowcy ) a druga ~47cm ( od strony pasażera ) ;) Firma Champion.. czy jakoś tak.. nie pamiętam :P
Obrazek
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

dokładnie w polo 6n u kumpla jak i w moim classicu orginalne wycieraczki są o różnej długości tzn: jedna krótsza i jedna dłuższa
Awatar użytkownika
Atrax
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Atrax »

[quote=""aniula24""]Atrax
ja tam jednak wole miec nowe,wlasne, sama przyjemnosc kupic oryginalnie zapakowane,cieszyc sie z zakupu,otworzyc i zalozyc hehe :grin: [/quote]
Jak to kobiety :) Muszę sobie coś nowego kupić... bo gdzie tam używki, przeciez to towar z niższej półki... tak jak mój Kotek :jester:
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny.
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Atrax
nie,nie nie to nie o typowo kobieca "przypadlosc" musze sobie kupic tu chodzi...tylko o chec sprawienia autku swemu calkiem nowego zakupu :grin:
Awatar użytkownika
grendolf
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grendolf »

A z tych płaskich jakie są sprawdzone do 6N? Ja już przerabiałem 2 firm i nei wyszło. Jedne kupiłem w Realu ;] niby do tego auta - do d. ale nie chcialo mi się ich oddawać bo to grosze były. Pomyslałem, kupię lepsze na stacji, od razu jedną przymierzyłem i od razu oddałem poddenerwowany bo nie zbierały z całej szyby (nie dopasowywały się do krzywizny szyby). Były to chyba Valeo lub coś podobnego.
Czy ktoś ma Bosch Aerotwin? Nad nimi się zastanawiam :)
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

z tego co wiem...ale jeszcze nie sprawdzalem...ze tylna pasuje od malucha...tylko trzeba dociac koncowke...ale nie chce nikogo wprowadzac w blad...znajomy mi tak mowil.
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
Awatar użytkownika
CinkoPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: CinkoPolo »

Jesienią kupiłem zwykłe Bosche (koszt chyba 40 PLN) i jestem z nich zadowolony,a co do tylnej to nie używam i w planach jest jej demontaż :)
Ut vincas,disce pati,ut vivas,disce mori...
Obrazek
Moja Polusia na PJ
Awatar użytkownika
grendolf
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grendolf »

Tak tu wspominacie o demontowaniu tylnej wycieraczki. Można tak? ostatnio policja zatrzymuje dowód nawet za niesprawne spryskiwacze lub wycieraczki (nie plotki tylko znam kilka takich sytuacji!). A więc skoro jej brak (tylna wycieraczka) to tak jakby była niesprawna. Zatem czy na pewno można?
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

grendolf
Przeczytaj sobie temat na forum vw golfa

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3163367
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Pioro jest to samo, co chociazby w polonezie, wiec zaden problem dostac. Nie polecam takich z hipermarketu, bo sie szybko sypia. Ja uzywam Championy po 13 zl za sztuke i jestem zadowolony - maja pol roku i dopiero teraz zaczely nosic slady zuzycia, ale wciaz zbieraja ladnie wode.
Za to ciezko o tylna. Ma 280mm dlugosci i nietypowe mocowanie - wiekszosc pasuje do jakiegos dziwnego ramienia, ktore ma np. Ciapek01, ja mam standardowe (kupione w ASO na wiosne) i za Chiny ludowe nie idzie dobrac piora do tego :/
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

no ja dalem ciala ostatnio z wycieraczkami bo kupilem niby do golfa i passata czyli myslalem ze do polo beda pasowac i doopa za krotkie. Tak to jest jak sie nie zmierzy. W polo wycieraczki przednie maja 47.5 cm a kupilem o 10 cm za krotkie ;/ oddac sie nie oplacalo bo to 10 zł kosztowało.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja kupiłem te takie bez stelarza w tesco i już cały rok zamiatają super, firmy nie pamiętam ale na pewno coś a'la noname
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”