NoVWe stare Polo 86c by Tomazzz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

Post autor: zbik »

zgraj dywany z tapicerką i deską ( brąz + szarość + czarny ) zostaw dwa kolory :D

daszek na klapie w czarny mat ,

dodaj może wlepę(naklejkę) na tylną klapę jak w golfie Gti -czarny winyl dookoła szyby , fajnie podpasuje

jak zrobisz zderzaki i lusterka w macie bardziej się zgra w całość niż czarny połysk

dobrze leży :piwo:
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomazzz »

jak wyzej pisalem tapicerka i boczki beda cala w brazowej ekoskorze, pozostana plastiki w czerni. zewnetrzne plastiki i lotka beda w czarnym macie oczywiscie. a czy lezy? no nie wiem :P rupert ma 1cm nizej i musze go pobic :grin:
Awatar użytkownika
Franklin
Początkujący
Początkujący

Post autor: Franklin »

Polówa obczajona na żywo na ustronióVWce i naprąwde jest mega :) Mattigi robią robotę i tak mi się spodobały że sam będę polował na takie do swojej :D Dbaj i jeżdzij jak najdłużej :piwo:
Czerweny Karawan 2eF viewtopic.php?f=28&t=42627
Obrazek
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: memla »

dobrze odświeżone 86c gratuluje wytrzymałości :) napisz ile ci pali twoje polo bo jestem ciekaw czy tyle samo co moje paliło na fiatowskim gaźniku , jeżeli dużo to proponuje zmienic dysze na mniejsze , lub poszukac gaznika od 1300
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

dlugo tu nic nie dzialo sie... ale pomimo ze ostatnio poswiecam malo czasu polowce cos pozmienialem...
1. przedlubalem tak gwinta ze zeszlem do dosyc niskiego poziomu... ale nie ma co spoczywac na laurach bo zima powstanie stage3 ze bedzie nisko jak na poduchach :) obecnie juz amor czasami dobija i wachacze z poloskami sa zbyt blisko podluznicy... ale na wszystko jest sposob i bedzie sie zima dlubac
2. wpadla laminatowa brewka pomalowana w czarnym macie (aby zniwelowac szpare miedzy maska a reflektorami), ale to tymczasowo dopoki nie znajde listewki z derby prod. do 84'.
3. na przod dokladka z mk2 aby robic za alarm podczas podrozy po naszych drogach i ori bialy klin do przedniego zderzaka.
4. z tylu wpadla druga lotka i zostala odnowiona
5. tylne kolka przeszly w wiekszy negatyw :)
6. naprawilem niedzialajacy licznik, zrobilem oswietlenie bedace powodem ostatnio zaplaconego mandatu i takie tam drobne prace :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W garazu juz czeka drugi komplet tylnych lamp na modzenie, przedni prosty zderzak (tablica pojdzie out)... dodatkowo dystanse do mattigow no i kupno drugiego zestawu felg... jesli bardzo szybko sprzedam pirellki i "trawy" z focusa. Pozniej podsufitke jakas trzeba zmontowac i pod maska porzadek zrobic... m.in. wieksza chlodnice ;) zima przychodzi, auto bedzie stac a ja bede miec czas na modzenie bo roboty w tyrce tez bedzie mniej:)

memla jeszcze go nie litrazowalem ale tragedii nie ma bo sie na oko miesci w 7-8 litrach. a lubie otworzyc ta druga przepustnice w polowce :) jak wyjezdze bak to policze i ci dam info na priv.
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

Post autor: zbik »

jakim sposobem robiłeś negatyw ?

brewkę daj w mat / strukturę

:piwo:
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Negatyw zrobilem na podkladkach. Tzn odkrecilem mocowania z bebnow (szczek) i miedzy nimi a belka na dolnych srubach dalem po podkladce. Jeszcze mysle nad camber-kitem do przodu, ale nie mam pojecia czy podejdzie zestaw dedykowany pod golfa mk2/3... brewka obecnie jest w czarnym macie, ale zaraz jak znajde listewke z derby (chetnie kupie jeszcze jeden kompletny front z derby pod dalsze mody) brewka pojdzie out.

Mialem okazje zmierzyc polo w stosunku do serii i zblizylo sie o ok. 12cm do ziemi co jak narazie wystarcza :-) ale tez jest motywacja do dalszego dlubania.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Jesien nastala i nie ma opierd***nia :) wkoncu dopadlem dlugo juz poszukiwana listewke nad reflektory z derby produkowanego do 84' :D Co najlepsze... rarytas niemozliwy bo nawet na VW-classicparts i innych stronach na niemcowni nie maja... Liczy sie ze jest i ta ochydna brewka a'la Kamei poszla precz. W miedzyczasie znalazlem prosty zderzak ktory jest juz w trakcie prac... oraz drugie lampy na tyl ktore za pomoca folii nieco przedlubalem (tymczasowo gdyz nie jestem w pelni zadowolony z koncowego efektu) i docelowo mysle nad sprayem do lamp. Czy ktos juz testowal? jak to sie ma do jasnosci swiecenia?

W niedziele korzystajac z pieknej jesiennej pogody wraz z Rupertem wybralismy sie aby strzelic pare fotek naszym "blizniakom" :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wkrotce beda proby z zestawem 8j/9j w 13" :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Dobra sesja. Czekam na fotki z przymiarki kół :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Przez zime nie bylo czasu niewiele sie zmienilo... :D listwa z derby poszla cala w czern, bialy znaczek jest zamienny z czarnym (zalezy od nastrojow) reflektory dostaly zolte banki, car-audio zrobilo sie bardziej dyskretne, wpadla kiera z mk1 GTI, skrocilem wajche do zmiany biegow, brazowa wykladzina zostala zamieniona na czarna no i poszalalem nieco z wnetrzem... mattigi wyprostowalem po wielu sezonach i tymczasowo sa czerwone, trzeba konkretnie wypiaskowac bo ten co wczesniej mi je malowal nawalil szpachli w ciul... na przednich kolach naciagnieto hankooki 145/60 r13, tylne lampy dostaly przydymiony kierunek, przymiarka mattigow 9" no i kompletny coroczny serwis... wkrotce beda nowe kola, zderzak przedni i gwint (juz trzeci-docelowy) ale bez podcinania sie nie obejdzie... no i pare drobnych rzeczy o ktorych moglem zapomniec... obecnie jestem na etapie poszukiwania dawcy nowego serca :gti:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

mysle ze teraz beda troszke czestsze update-y :) i postaram sie poprawic ;)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Ładny kolor felg,a tak poważnie to środek odwaliłeś po całości. Podoba mi się :)
j
jerry666
Newbie
Newbie

Post autor: jerry666 »

Co to znaczy, że audio bardziej dyskretne? gdzie masz głośniczki teraz zamontowane? :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Wczesniej mialem ochydne tonsile wmontowane w polke wspomagane skrzynia basowa... Skrzynia mimo ze zajmuje pol bagaznika zostala, parapety wpadly narazie z mojego poprzedniego 2F-a z ori glosnikami (poszukuje niepolamanych parapetow z 86c) i w miejsce na centralny wpadla malutka elipsa dwudrozna. Jak narazie w zupelnosci wystarcza, nie jest widoczne, a z audiofilskimi zapedami poczekam... najpierw chce ogarnac komore i silnik.
j
jerry666
Newbie
Newbie

Post autor: jerry666 »

Rozumiem, czyli miejsca klasyczne. Półek poszukaj na allegro w Polo na części lub na jakimś złomie. A co do tego głośniczka umieszczonego w desce, kupowałeś nowy? jakie wymiary? :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Oj rozmiarow ci nie powiem... wyciagnalem na szrocie z innej polowki, ale parapety to sie do niczego nie nadawaly... a tak wogole to udalo mi sie dojsc ze moje Polo to byla wersja Fancy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”