Siemka.
Panowie mam pytanko może ktoś z was się spotkał z przypadłością która mnie dopadła, z lewego koła wydobywa się dziwny dźwięk tak jak by się coś tam kotłowało?? nie jest to ani huczenie piszczenie stukanie. Dźwięk lub objaw występuje przy 70km/h i delikatnie przy 50km/h i trochę też słychać na zakrętach w prowo przy 70km/h
W zawieszeniu żadnych luzów stuków itp. wszystko było wymieniane.
Ma ktoś jakieś pomysły??
[quote=""kolunio21""]No właśnie zastanawiam się nad tym, ale łożysko huczy jak się kończy a tu u mnie nic nie huczy dźwięk pojawia się przy 70km/h.[/quote]
Moim zdaniem to łożysko, objawy póki co są poczatkowe, huczenie przyjdzie z czasem.
Ale jak sie nie jest pewnym to nie ma co gdybac, do mechaniora na ogledziny - 10-20zł , i nam powie co nie tak : )
Kolunio męczy mnie ten sam objaw tyle że z prawej strony dziwny dzwięk tak między 60-70 km h przy obciążeniu taki hummhummm ja jestem prawie pewien że to przegub wewnętrzny co myślisz tyle że za zimno na podmiankę ,.
Przegub wewnętrzny?? myślisz że to od niego może być taki dźwięk?? u mnie cicho się robi tak około 80km/h. Dodam jeszcze że przy skręcie w prawo przy takiej prędkości trochę się nasila.
Jeśli się nasila przy skrętach to prawie i na pewno łożysko dziękuję pomału w tym wypadku lewe u ciebie,, u siebie obstawiam przegub wew bo jakiś czas temu wsadziłem z rozbitego golfa 3
dany G40
Nie wiem czy to łożysko jest :/ łożysko raczej by huczało i dźwięk by się nasilał z wzrostem prędkości. A ten objaw tylko od 70-80, późnej mogę jechać 120, 150 i nie słychać nic