Brak wspomagania, wyciek plynu. Od czego zaczac?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
cinekscorpio
Newbie
Newbie

Brak wspomagania, wyciek plynu. Od czego zaczac?

Post autor: cinekscorpio »

Witam! jak w temacie w polowce brak wspomagania, w zbiorniczku pusto, plyn wycieka z pod lewego halogenu (stojac przodem do auta). Autko mam od dwoch dni , kupilem je w takim stanie, cala reszta ok autko bylo serwisowane.Moze ktos ma jakis pomys od czego zaczac, co sprawdzic? Po odpaleniu auto podaje komunikat aby odwiedzic serwis-usterka :)
Awatar użytkownika
Trancer_GTR
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Trancer_GTR »

Po pierwsze uzupełnij olejem do wspomagania układ, po drugie dobrze by było podnieść auto - łatwiej będzie zlokalizować wyciek. Jeżeli wyciek pojawia się po lewej stronie to proponuje sprawdzić samą pompę wspomagania i przewody przyłączeniowe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

Miałem ten sam problem i tak jak wyżej zostało napisane najpierw dolej płyn. Ja miałem przegnity przewód zaraz przy gwincie i mi stamtąd ciekło. Pojechałem na giełde lecz do polo nie było ale za to gościu dobrał mi z golfa III z takim samym skokiem gwintu. Pasował nawet lepiej niż ten orginalny ponieważ okazał się dłuższy.
c
cinekscorpio
Newbie
Newbie

Post autor: cinekscorpio »

a czy pompa wspomagania nie powinna wydawac jakichs dzwiekow, kiedy jest pusta? bo np kiedys w fordzie kiedy to ubywalo mi plynu wspomaganie zaczelo wyc.a w tej chwili w polowce cisza.
f
forest
Newbie
Newbie

Post autor: forest »

[quote=""cinekscorpio""]a czy pompa wspomagania nie powinna wydawac jakichs dzwiekow, kiedy jest pusta? bo np kiedys w fordzie kiedy to ubywalo mi plynu wspomaganie zaczelo wyc.a w tej chwili w polowce cisza.[/quote]
U mnie wspomaganie wyło gdy był niski poziom płynu ciekło z przewodu był sparciały.
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

U mnie też wyło że myślałem że to coś z pompą. Naszczęście to ten przegnity przewód.
r
robson
Newbie
Newbie

Post autor: robson »

u mnie jak bylo malo plynu to przy skrecaniu kolami slychac bylo wycie po uzupelnieniu plynu wszystko ucichlo
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”