przerywacz kierunkowskazów znajduje się nad bezpiecznikami ostatni w durnym rzędzie u góry nr na przekaźniku 21 jeśli kontrolka mruga szybciej z jednej strony to zazwyczaj pada żarówka lub przewód a jeśli chodzi o wyłącznik kierunkowskazów to jakby padał to raczej nie byłoby kierunku lub przerywało pracę kierunków
Odkopuję temat, bo mam podobny problem, a nie znalazłem nigdzie odpowiedzi.
Otóż od pewnego czasu podczas normalnej jazdy co chwila pojawia się trzeszczący/bzyczący dźwięk. Wcześniej, jakieś kilka miesięcy temu dźwięk pojawił się kilkukrotnie podczas uruchamiania lewego kierunkowskazu, ale to na prawdę rzadko, sporadycznie. Dźwięk jest okropnie uciążliwy i muszę szybko to naprawić. Co do samego dźwięku to jest taki brzęk, jak przy wychodzeniu z auta z włączonymi światłami, tylko, że przerywany.
Dymek z kolumny to oznaka, że przełącznik zespolony czyli manetka kierunków bądź wycieraczek mówi dobranoc, trzeba zregenerować lub wymienić na używkę, koszt około 30-50 zł max.
Mi też się raz zadymiło. Wiedziałem z czego bo przełącznik od wycieraczek nie zostawał na pierwszym biegu no i się przypadkowo zesmażyło trochę. (musiałem trzymać by wycieraczki ciągle chodziły)
Wymieniłem, koszt gdzieś koło 40zł. Zapewne nie duży.
Najwięcej kłopotów bd miał z wyjęciem poduszki....
[quote=""Michau_193""]Najwięcej kłopotów bd miał z wyjęciem poduszki....[/quote]
w 6n2? jest opisane na forum jak to zrobić. podważasz w środku poprzez otwory od tyłu kierownicy i poduszka wyjęta.
[quote=""paffcio""]teoretycznie bardzo proste, jednak jak ktos to robi 1 raz jest masakra [/quote]
przecież nie napisałem że to będzie proste, tylko jak to zrobić :crazy:
radziłbym kolegom odpięcie akumulatora, bo jeżeli wypinacie poduche do podczas wpinania możecie sobie podbić oczy i bliskie spotkanie z airbagiem mocno boli kumpel tak zrobił...