[6n1] Wymiana sterownika pilota

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n1] Wymiana sterownika pilota

Post autor: klocek »

Posiadam w aucie dolozony pilot z alarmem. oryginalnie posiadam tylko pneumatyczny centralny. Od jakiegos czasu mam problem z pilotem jednym jak i drugim zapasowym. raz dziala raz nie (wina pilotow na 100%) myslalem ze wywale calkiem ten sterownik i podlacze nowy ale jak zobaczylem ile tych kabli jest to stwierdzilem ze nie dam rady. Czy sterownik ktory reaguje na pilot to jest to ?
http://images37.fotosik.pl/1928/100d51ea45eb159f.jpg
http://images35.fotosik.pl/1775/61c36bf0a59efd5c.jpg
http://images36.fotosik.pl/345/52cc5afa8340175c.jpg

zeby nie podlaczac od początku wszystkiego to czy taką kostke wraz z pilotami moge dostac gdzies? czy podejdzie innej firmy pod tą instalacje? domyslam sie ze jak kupie zestaw caly to z kablami ale moze wymiana tego rozwiąze moj problem?
w
wariat_o2
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wariat_o2 »

Witam.

To co wyciągnąłeś to sterownik pilota nawet widać antenkę... Wydaje mi się, że nie podpasuje żaden inny bez przeróbek w kablach. Musisz kupić taki sam moduł jak ten ze zdjęcia lub całą nową centralkę, montaż nowej nie jest bardzo trudny, a możesz zyskać nowe funkcje. Pozdro
Awatar użytkownika
klocek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: klocek »

no wlasnie tak szukam na allegro patrze i nie trafilem na zaden ktory by podpasował, wiec bede sie bawił w elektryka, a o jakich nowych funkcjach mowisz? Wiem ze są rozne moduły ale czy są takie sterowniki dzieki ktorym bede mogl zdalnie sterowac szybami i openairem?
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sparowski »

Mnie się udało zamienić centralkę bez ponownego podłączania kabli. Najpierw był Maxicar a teraz Stig. Kolory i kolejność kabelków w kostce był taka sama więc obeszło się bez wymiany wiązki na tą od nowej centralki. Stara sterowała tylko zamkami, nowa od Stig-a ma więcej funkcji: można podłączyć syrenę, moduł domykania szyb i wykorzystać jako alarm samochodowy po podpięciu czujników i wmontowaniu blokady zapłonu. Zestaw montuje się łatwo, wszystko jest opisane i w instrukcji i na forum.
Możesz też spróbować poprzekładać piny pomiędzy kostkami :).
m
mrpiech
Newbie
Newbie

Post autor: mrpiech »

[quote=""wariat_o2""]Witam.

To co wyciągnąłeś to sterownik pilota nawet widać antenkę... Wydaje mi się, że nie podpasuje żaden inny bez przeróbek w kablach. Musisz kupić taki sam moduł jak ten ze zdjęcia lub całą nową centralkę, montaż nowej nie jest bardzo trudny, a możesz zyskać nowe funkcje. Pozdro[/quote]

Witam. Ja popieram tutaj kolegę. Ostatnio nawalił mi dokładany centralny od Remotronix z powodu zawilgocenia - najpierw zaczęły świrować piloty, a później siadł i centralny. Krok na jaki się zdecydowałem to zakup całego zestawu tj. moduł, kabelki, nowe siłowniki i piloty nowszej generacji i dzięki temu mam pewność, że będzie działać wszystko jak należy. Poza tym, jak już wspomniano zyskałem ciekawe funkcje, których wcześniej nie miałem. Niby zapłaciłem 106zł, ale komfort korzystania z centralnego na pilota, funkcji otwierania bagażnika oraz pewność, że wszystkie elementy tworzą zgraną całość jest BEZCENNA. Ci, którym padł centralny i musieli biegać dookoła auta i zamykać drzwi osobno dokładnie mnie rozumieją. :) PolozdraVWiam
Awatar użytkownika
DamianOne
Newbie
Newbie

Post autor: DamianOne »

Zestaw montuje się łatwo, wszystko jest opisane i w instrukcji i na forum.
witam podepne się pod temat szukam tego własnie poradnika pomoże ktoś?? bardzo proszę o link:)
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sparowski »

Jakiego poradnika - ogólne podłączanie czy tego dostarczanego przez STIG-a?
Awatar użytkownika
DamianOne
Newbie
Newbie

Post autor: DamianOne »

Nie chodzi mi o poradnik o ile takowy istnieje jak podłączyć zamek w polo tzn schemat kabli i tak dalej :) napisałem osobny temat dotyczący mojego problem:) oto link http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.ph ... =48330&e=0 co do mojego sterownika też nie jestem pewny co i jak ale wydaje mi się że mam takie same kolory kabli jak inne więc chyba dam sobie radę.
a jeszcze jedno Jeśli podłączę się pod kierownica bagażnik będzie się otwierał i zamykał razem z drzwiami??? czy musze pod pompke? ale wtedy podobno nie można podłączyć migaczy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”