Twoja "słowologia" i piękna retoryka nie zmieni faktu, że tracę w takim przypadku regulację, a to mija się z celem

Zresztą, czy podłączenie takie jak sugerujesz nie jest właśnie "schrzanieniem", czyli wyłączeniem z użytku tej funkcji (regulacji jasności)? Bynajmniej, dzięki za powtórzenie tego co napisałeś w swoim pierwszym poście - parafrazować to Ty chłopie potrafisz ślicznie!

Chcę też tu zauważyć, że próbujesz zapchać temat swoim uproszczonym i szkodliwym dla sprawności instalacji pomysłem dodatkowo mnożąc czcze posty. Wiem, że jestem nowy i zaraz ktoś mi powie, że podskakuje, ale jeśli czytam takie "złote rady" od ludzi z tzw. doświadczeniem to wybacz, ale spodziewam się odpowiedzi przemyślanej i mającej na celu pomóc mi, a nie służącej ukazaniu umiejętności i rozeznania odpowiadającego. No i na koniec, wiem do czego służy niebiesko-biały kabel w wiązce od świateł i wcale nie mam zamiaru zmieniać jego przeznaczenia.

Wręcz przeciwnie chcę dodatkowo wykorzystać jego funkcję uzyskując po przekręceniu kluczyka taki efekt jaki mamy po przekręceniu przełącznika świateł o jeden "ząbek".
Co do samego podłączenia to wychodzę z takich założeń:
*jeśli sam przełącznik potrafi podać prąd na nasz niebiesko-biały kabelek z możliwością regulacji to znaczy, że taka opcja jest możliwa i nie jesteśmy w sytuacji "nic z tym nie zrobisz".
**skoro przełącznik "wywołuje" taką opcję oświetlenia to może da się go "skłonić" do tego w jakiś inny sposób niż przez przekręcanie gałki.
***w grę wchodzi modyfikacja w/w przełącznika
Zatem, zrobisz coś z tym!

I wybacz dygresję, ale zawsze tak szybko składasz broń? Ruszmy razem głową, a może uda się zrobić jakiś fajny mod, a potem tutka i forum będzie się rozwijać. A przecież o to tutaj chodzi, prawda? :hello: