(6n2) 3-cie światło stop

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

(6n2) 3-cie światło stop

Post autor: bazyl1987 »

Witam jak się dobrać do światła stop umieszczonego w klapie? Przepaliło mi się kilka żarówek i chce to naprawić ale zupełnie nie wiem jak zdemontować to światło. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
50pln
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: 50pln »

oi! oi! oi!
m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Swego czasu sama miałam podobny problem, po rozebraniu światła stwierdzono, że nie da się z tym nic zrobić, przepaliło się zaledwie kilka diodek... Zaproponowano mi kupienie używanej, ale w pełni sprawnej lampy...
Nie wiem, czy po prostu osobie, do której się zwróciłam nie chciało się grzebać w diodach, czy na dobrą sprawę jest to naprawdę nierozbieralne...

Za nową - używaną lampę zapłaciłam jakiś czas temu 30 zł :) i od tamtej pory wszystko świeci.
Tak jak zauważył kolega wyżej - "sprzedający" mają sporo problemu z wymontowaniem lampy z klapy - często wyłamane zostają "uchwyty", dlatego uważaj i przy demontażu swojej i przy ewentualnym zakupie innej.
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Podejrzewam że za ewentualną naprawę trzeba by zapłacić tyle samo ,a może i więcej
Dziurekxx
Awatar użytkownika
Gliku
Newbie
Newbie

Post autor: Gliku »

Jakie mieliscie objawy? Ze kilka ledów nie swiecilo?

Ja natomiast mam tak ze nic nie mam w zasadzie ..... ;/

Stopy normalne działaja, a trzeci w ogole. Nawet jedna dioda. Zastanawiam sie czy jest szansa aby wszystko XXXX strzelił czy cos predzej na kabelku gdzies bedzie?
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

Wymontuj lampkę odepnij kostkę i miernikiem lub żarówką sprawdź jak naciśniesz stop czy jest napięcie , jeśli nie ma to kabelki w gumowej przelotce się ułamały. Diody można wymienić jeśli masz lutownice koszt 50 gr. szt.
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”