Wszystko o: Hamulce

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Panowie i Panie, czy opłaca się toczyć tarcze ? sprawa wygląda ta - 2 lata temu zmieniałem tarcze textar klocki bosh. Klocki okazały się kupa, lewa strona kruszyła się, odłamki wapdały miedzy tarcze a klocki i rysowały też tarcze. Teraz lewa strona klocków prawie 0 prawa w huuuuuuuuuuk - dużo.
Czy opłaca się przetoczyć te tarcze ? jaka cena ?
Mam klocki od AEX 6N przypasują do Varianta ?

pozdro
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

UP może ktoś coś ?
Kedy ?

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Powinny spokojnie pasować. Tylko kwestia tego, czy masz tarcze lite, czy wentyle :P
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

wentylowane :D
Kedy ?

Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

a co tam toczyć ? pewnie masz wentylowane 239mm , 18mm nowa tarcza , 16mm zuzyta. Żeby pozbyć sie rowków trzeba zebrać z 1mm przynajmniej , to po takiej operacji z tej tarczy niewiele zostanie. Szkoda zachodu. Chyba ze ktos ci za darmo przetoczy.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

bazi
na 99% takie mam... no to pewnie do wymiany pójdą... nie mogę, dwa lata temu jak wymieniałem, to szybko mi się skończył klocki bo tarcze były zjechane i na nieszczęście poprzedni mechanik nie ogarnął zawczasu żeby komplet włożyć tylko same klocki co skończyło się szybko zdartymi klockami.... teraz klocki rozwalił i tarcze i siebie.... mam takiego pecha do układu hamulcowego tego Polo że szooooook, teraz tylko ATE wsadzam i koniec
Kedy ?

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Z tego, co wyczytałem w katalogu ATE, dla Varianta tarcze mają mieć 20mm grubości i 18 skrajnej. Klocki spokojnie podejdą :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

to przynajmniej klocki już mam :)
Kedy ?

O
Opos
Newbie
Newbie

Post autor: Opos »

Panowie mam mały problem dziś wymieniłem sprzęgło i cale bębny nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze pedał hamulca łapie w samej podłodze i polo hamuje z piskiem dodam , że w połowie nic tylko na samym końcu łapie.
Bylem u mechanika to powiedział ze szczęki muszą się dotrzeć i żebym przyjechał za tydzień ale czy nie wjadę wcześniej konus w d...

jak wcisnę pedał hamulca na zgaszonym silniku to łapie tak jak zawsze na 3/4 a jak już silnik chodzi to 1/4 , kilku krotne wciskanie nie pompuje hamulca a jak już to minimalnie, ponoć mechanik odpowietrzył cały układ i płyn tez wymienił...
płynu hamulcowego nigdy mi nie ubywało i nigdy nie dolewałem sam już nie wiem co się poknociło , klocki wymieniłem 3 dni temu to pedał jeszcze był normalny

jak ktoś byłby chętny pomoc bardzo bym prosił
d
dohc
Newbie
Newbie

Post autor: dohc »

witam panowie na wiosnę przystępuje do małego projektu i mam pytanie z jakiego golfa mogę zamontować tarcze hamulcowe na tył do vw polo 86c2f i jak to zrobić??
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

d
dohc
Newbie
Newbie

dzięki kolego
O
Opos
Newbie
Newbie

Post autor: Opos »

problem rozwiązany samo regulatory bębna trzeba było przestawić i teraz hamulce są żyleta czule na każde dotkniecie
d
dohc
Newbie
Newbie

Crazy dzięki za propozycję ale nie jestem zainteresowany na chwile obecną ale prosił bym o kontakt e-mail z tobą będe wdzięczny
Awatar użytkownika
SpoX
Początkujący
Początkujący

Post autor: SpoX »

Mam pytanie bo odebrałem całe zawieszenie z proszkowania całe na żółto i znajomy odciął oryginalne osłony tarcz same odpadały hehe gdzie mogę takie znaleźć.? na szrotach nie ma o nowych można pomarzyć może ktoś ma na sprzedaż ? . Czy one są koniecznie potrzebne ? Oczywiście polo 86c2f Dodam że tarcze mam nacinane Ate

Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”