Panowie i Panie, czy opłaca się toczyć tarcze ? sprawa wygląda ta - 2 lata temu zmieniałem tarcze textar klocki bosh. Klocki okazały się kupa, lewa strona kruszyła się, odłamki wapdały miedzy tarcze a klocki i rysowały też tarcze. Teraz lewa strona klocków prawie 0 prawa w huuuuuuuuuuk - dużo.
Czy opłaca się przetoczyć te tarcze ? jaka cena ?
Mam klocki od AEX 6N przypasują do Varianta ?
a co tam toczyć ? pewnie masz wentylowane 239mm , 18mm nowa tarcza , 16mm zuzyta. Żeby pozbyć sie rowków trzeba zebrać z 1mm przynajmniej , to po takiej operacji z tej tarczy niewiele zostanie. Szkoda zachodu. Chyba ze ktos ci za darmo przetoczy.
bazi
na 99% takie mam... no to pewnie do wymiany pójdą... nie mogę, dwa lata temu jak wymieniałem, to szybko mi się skończył klocki bo tarcze były zjechane i na nieszczęście poprzedni mechanik nie ogarnął zawczasu żeby komplet włożyć tylko same klocki co skończyło się szybko zdartymi klockami.... teraz klocki rozwalił i tarcze i siebie.... mam takiego pecha do układu hamulcowego tego Polo że szooooook, teraz tylko ATE wsadzam i koniec
Panowie mam mały problem dziś wymieniłem sprzęgło i cale bębny nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze pedał hamulca łapie w samej podłodze i polo hamuje z piskiem dodam , że w połowie nic tylko na samym końcu łapie.
Bylem u mechanika to powiedział ze szczęki muszą się dotrzeć i żebym przyjechał za tydzień ale czy nie wjadę wcześniej konus w d...
jak wcisnę pedał hamulca na zgaszonym silniku to łapie tak jak zawsze na 3/4 a jak już silnik chodzi to 1/4 , kilku krotne wciskanie nie pompuje hamulca a jak już to minimalnie, ponoć mechanik odpowietrzył cały układ i płyn tez wymienił...
płynu hamulcowego nigdy mi nie ubywało i nigdy nie dolewałem sam już nie wiem co się poknociło , klocki wymieniłem 3 dni temu to pedał jeszcze był normalny
witam panowie na wiosnę przystępuje do małego projektu i mam pytanie z jakiego golfa mogę zamontować tarcze hamulcowe na tył do vw polo 86c2f i jak to zrobić??
Mam pytanie bo odebrałem całe zawieszenie z proszkowania całe na żółto i znajomy odciął oryginalne osłony tarcz same odpadały hehe gdzie mogę takie znaleźć.? na szrotach nie ma o nowych można pomarzyć może ktoś ma na sprzedaż ? . Czy one są koniecznie potrzebne ? Oczywiście polo 86c2f Dodam że tarcze mam nacinane Ate