[6n2] Elektryczne lusterka- jak dołożyć ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
StefanTG
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Elektryczne lusterka- jak dołożyć ?

Post autor: StefanTG »

Czy ktoś z was orientuje się czy można dołożyć oryginalne elektryczne i grzane lusterka do Polo 6n2 ??
p
polopatryk1234
Konkretnie zainteresowany

Post autor: polopatryk1234 »

Ja w moim 6n2 dokładałem elektryczne i podgrzewane lusterka,wszystko sam zrobiłem,nie jest to aż tak trudne trzeba mieć tylko minimalną wiedzę o elektryce.
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Oczywiscie ze mozna. Sam dokladalem grzane elektryczne lusterka i elektryczne szyby;)
Oczywiscie musial bys miec grzane szkla i elektryczne lustra plus pokretlo od sterowania lusterkami, no i troche umiejetnosci w reku:)
[size=12px][/size]
S
StefanTG
Raczkujący
Raczkujący

a instalacja już jest, czy trzeba ciągnąć samemu ? dodam że mam elektryczne szyby.
p
polopatryk1234

instalacji niestety nie ma,ja wymontowałem z auta na części całą kompletną
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
Awatar użytkownika
Marianoo

Instalacje to mozna sobie zrobic samemu. Tylko najbardziej wazne aby wtyczki miec. Bo lusterka kupisz z wiazka ktora konczy sie w drzwiach wtyczka zenska, to meska by sie przydala, bo lutowac kable, albo kombinowac wsuwki od glosnikow, to tak lipa.
A dalej to zwykle przewody do auta puszczasz.
Jesli chcesz to przypomnij mi sie na pw, bo mam rurki od pneumatyki centralnego z 6n2 i mysle ze jakies przewody od centralnego leza, to moze i od lusterek cos jest, ale musze poszukac.
[size=12px][/size]
p
polopatryk1234

Marianoo najlepiej przełożyć całą ori instalację z rozbitka i po sprawie,przynajmniej niema druciarstwa i zbędnego lutowania
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
Awatar użytkownika
Marianoo

Hmm ciekawie piszesz, bo przeciez robiles u siebie, to wiesz ze instalacja w drzwiach od elektrycznych luster, centralnego, glosnika itd itp to jedno. No ale to ujdzie, tylko pod deska jak chce miec ori to ma przekladac cala wiazke??? CZyli wiazka nawiewow, licznika, bezpiecznikow itd itd. Wiazka sobie zrobiona niczym sie nie rozni od ori przewodow i to nie jest zadne druciarstwo. Ba i tak inaczej sie nie da, tylko bedzie musial kupic lusterka i poszukac wtyczek do nich i przelacznika i ciagnac przewody do prawych drzwi. Tylko w aso znalem takich fachowcow, co facio chcial tempomat to mu cala instalacje pod deska przelozyli za 4tys, a wystarczylo kupic wiazke na ori elementach i wpiac za pare groszy.
[size=12px][/size]
S
StefanTG
Raczkujący
Raczkujący

Czyli podsumowując oprócz oryginalnych elektrycznych lusterek będę potrzebował przełącznik lusterek, wtyczki ( do lusterek -2 i do przełącznika - 1 ?) oraz przewód - ilu żyłowy ?
Awatar użytkownika
Marianoo

Hmm jak chcesz na ori to kazda zyla osobno i owinac izolacja parciana:) Niech mnie ktos poprawi:) Na sterowanie prawego lustra to 3 zyly. Ale do przelacznika w drzwi to te 3 zyly plus podswietlenie i masa, czyli 5 zyl na strone kierowcy i 3 na pasazera
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”