oSAlj - Polo 6N 5D 1.9 D - PoloPocisk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
oSAlj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: oSAlj »

Postanowione.

Na lato mam w planach kupić gwint plus wszystkie dodatki co potrzeba. I do tego koła z oponami...

Ta Technix czy może coś innego? Za komplet amorów myślę, że z 1 tys. na pewno chcę wydać. No może troszkę więcej :)

Co do kół 13 czy 14?
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Koła zdecydowanie 14, gwint technixa bedzie spoko, jak na cb sie nada :D
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

oSAlj
pamiętaj gwint + gumy i łożyska+ założenia + kąty i zbierzność :) mi wyszło tak że połowa ceny tej zabawy to samo zawieszenie, reszte ceny to te poboczne pierdoły :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
o
oSAlj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Gumy to te co do amorów... A łożyska? Nie wiem o jakie chodzi...

Wiadomo zbieżność i kąty to podstawa po takim zabiegu :)
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""oSAlj""] A łożyska? Nie wiem o jakie chodzi...[/quote]
Nie wiem jak w polo ale np w golfie 3 spotkałem sie ze przy mocowaniu amora na gorze sa łozyska, takze moze w polo tez sa :scratch: alle watpie bo sie z tym nie spotkałem
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""oSAlj""]Gumy to te co do amorów... A łożyska? Nie wiem o jakie chodzi...

Wiadomo zbieżność i kąty to podstawa po takim zabiegu :)[/quote]

[quote=""rumcajs25""]Nie wiem jak w polo ale np w golfie 3 spotkałem sie ze przy mocowaniu amora na gorze sa łozyska, takze moze w polo tez sa alle watpie bo sie z tym nie spotkałem[/quote]

Tak łożyska Mc Persona/ amortyzatora w polo też są ;) Koszt około 8zł sztuka z tego co pamietam ;)
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

oSAlj
tak chodzi mi o górne mocowanie amora, może w 6n jeste inne niż w Variacie
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
o
oSAlj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Ehhhhhhhhh znowu problemy z biegami... A dokładnie z wybierakiem i wodzikami...

Auto dojechało na 2 do domu i stoi w garażu. Jutro biorę się za naprawę i mam nadzieje, że to tylko spadły wodziki...
Ale też się zastanawiam czyby nie wymienić wybieraka. Wcześniej była skrzynia CWT przerabiana i wybierak chyba też. Może dlatego coś się tam posypało?
l
lysy705
Początkujący
Początkujący

Post autor: lysy705 »

siema.polo widze naprawde bylo w stanie oplakanym...naprawde stary szacunek.za wytrwalosc.a kumple to prze kozaki zeby do takiego stanu takie autko doprowadzic;( samochod super ale duzo problemów duzo kosztow.ja mialem szczescie ze swoim ze jak narazie zrobilem 6tys i narazie nic powaznego procz wymiany lozyska tyl i oleji;p ale szacun jeszcze raz za wytrwalosc w tak trudnej pracy;)
pozdro(jak doprowadzisz polo do stanu uzytkowego to jestes naprawde majster;) bede obserwowal temat;d)
o
oSAlj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Dzięki dzięki :) Staram się żeby Polo powoli doprowadzić do normalnego stanu.

Roboty jest bardzo dużo, ale powoli i do przodu :)

Dzisiaj odebrałem wybierak i jutro montaż! Mam nadzieje, że wszystko będzie ok :)

_____________________________________________________________________________________________
EDIT:
_____________________________________________________________________________________________

Wybierak zamontowany, wszystko działa. Niestety przy ściąganiu tłumika trochę popękał.
Na szczęście był niespodziewany dopływ gotówki i jutro będzie calutki nowy tłumik od początku do końca :D

W końcu będzie cichutko i nie będzie czuć momentami spalin w kabinie :)

EDIT 2:

Tłumik wymieniony! Takiej ciszy jeszcze nigdy nie było w tym Polo. Dodatkowo wymieniłem filtr kabinowy, który już nasiąknął spalinami...

Przy okazji kupiłem nowy termostat firmy WAHLER, który na dniach będzie zamontowany w aucie. Czekam jeszcze na ORI płyn do chłodnicy :)

Do tego powoli poszukuję zestawu wkładek do zamków [stacyjka, drzwi przód, klapa bagażnika] z dwoma kluczykami w zestawie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”