witam, ostatnio podczas krecenia kierownica piszczała, popsikaelm wd 40 i ok dzisiaj wyjatkowo jechelem bez muzyki i podczas skrecania slychac szelesty co to moze byc ?
Popatrz z boku na przestrzeń pomiędzy kierownicą a nabą - są tam blaszki od klaksonu, na których zbiera się syf - stawiam że to jest problem szelestu.
Pozdro
Kolega wyzej ma racje, są tam jakieś styki i niestety tam lubi zachodzić bród, ja u siebie psiknelem wd40 a zaraz po tym po prostu nallozylem tam troche smaru, i od 2 lat mam spokoj
No nie wiem ale w 6N2 jest poducha z definicji.
Nie rozbierałem kierownicy w tym polo ale sądzę, że klakson będzie szedł po taśmie AirBag. Blaszek więc nie powinno być.
[quote=""jhosef""]No nie wiem ale w 6N2 jest poducha z definicji.
Nie rozbierałem kierownicy w tym polo ale sądzę, że klakson będzie szedł po taśmie AirBag. Blaszek więc nie powinno być.[/quote]
Taśma w 6N/6N2 nie jest zintegrowana z kierownicą. impuls do klaksonu przekazywany jest na styku taśmy i blaszki.
Często zbiera się tam syf i należy to miejsce oczyścić oraz dobrze nasmarować bo pojawia się charakterystyczne szuranie wykonując ruchy kołem kierownicy.
Na bank są tam styki i taśma.
Też podczas skręcania mi szelestało. Ale z innego powodu musiałem odkręcić kierownicę i po przykręceniu zapomniałem o tym
Witam. U mnie chodziło o plastikową osłonę nad kolumną której odchylenie zależy od położenia kolumny. Czasem zdarza się że zwyczajnie zmieniła położenie i trzeba było poprawić. Sugeruję rozkręcenie osłony i ponowne skręcenie - u mnie to wystarczyło.
Pozdrawiam
Taśma jest tylko od poduszki, klakson jest na blaszkach. Jak ściągniesz osłonę kierownicy to widać miejsce styku tych blaszek. Możesz tam posmarować i powinno być już dobrze.