86c von Brzeziak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Niestety nie mam robiłem tak jakieś 10 lat temu, ale brzmiało fajnie. Zresztą i tak rób jak uważasz, ja pewnie wypruje cały bo turbosprężałka mi wuchte tłumi, ale jeszcze mi się nie zachciało.

Aha środkowego nie mam, nic to nie daje, jest tak samo. Ty zostaw pierwszy, bo jest dość istotny dla pracy silnika, tzw. zjawisko odbicia fali musi zostać, chyba, że zmienisz wałek, ale potem i tak należy wydech od nowa cały robić.
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Nie mam pierwszego, idzie rura, środek, elastyczna złączka i końcowy.
Wydech będę nowy robił jak wstawie AFH, ale przed nim wleci chyba 1.6.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Łe no jak zmieniasz silnik, to wydech też zmień.
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Trochę się działo ale dam w skrócie jakiś tam aktual ,
Rozpórka na miejscu"
Obrazek
I takie tam ogólne przed zimowym snem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I ogólnie to zbieram fanty na wiosenne składanie ;-)
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Też przez chwilę myślałem nad nadkolami od coupe,ale jak dla mnie za duża rzeźba. Ogólnie dobrze działasz,a najbardziej podoba mi się kolor :)
b
boczek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: boczek »

Siema.Niechcialbys moze mojej polo kupic?mam duzo czesci za atrakcyjna cene.Jak cos to pisz na pw,albo podjedz do Kfc Makro.narka
boczek
Kozienice 2010 ]II miejsce[/color] - rzut felgą 12,7 m
Ślesin 2012 : III miejsce - Najniższe polo zlotu kategoria 86c/86c2f,
Ślesin 2012 : Najstarsze polo zlotu
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Siema, dam jakiś aktual bo polo ma się całkiem nieźle.
Jak wielu z Was wie zdarzają się takie sytuacje które zmuszaja nas do zakończenia zabawy z naszymi zabawkami lub też, jak w moim przypadku zaciśnięcia pas i jakoś przeczekania trudnego okresu.
Ja postanowiłem sobie że polo nie sprzedam i basta, tego postanowienia trzymam się z roku na rok coraz bardziej.
No więc, jakiś 4 lata temu polo zostało wstawione do garażu i tak stało tam do zeszłego roku. Postanowiłem coś ruszyć, ale o tym później.
W między czasie zbudowałem sobie mojego nowego daily cara, znaczy po sprzedaży białego 2f, a w wersji finalnej golf wygladał tak:
Obrazek Obrazek.
Po sprzedaży golfa przyszedł czas na coś nowszego, oczywiście VAGa, padło na Ałdi :grin:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No ale wódźmy do polo, przez ostatnie lata działo się raz więcej, raz mniej. W zależności od czasu i wiadomo zasobności portfela.
Równo rok temu w marcu powalczyłem trochę z blachą. Wcześniej zakładałem że polo nie posiada skazy na blacharce, oczywiście się myliłem :grin:
Przegląd blachy i na wstępie kielichy w kilku miejscach do spawania, i miejsce pod aku, oczywiście masy zdjęć nie posiadam bo jak na złość komp odmówił posługi i foty poszły się kochać ale wstawię co mam:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek] ObrazekObrazek
I projekt bora 86c :D
Obrazek
Polo po blacharce dostało nowy/stary silnik, jak się nie mylę to 1.1 po kapitalnym remoncie.
Gaźnik niestety padł i wleciał inny, od Opla Ascony, po katalogu doszedłem że był również w passacie b2.
Obrazek Obrazek
Z mechaniki to wiadomo, wszystko z podstwy jak leci, wahacze, klocki, przewody, łożyska itp nowe. Z przodu na wahaczach siedzi polituerany, na dupie gwint a z przodu niestety kit. Wydech to custom, ale filmik jak chodzi wstawię później :grin:
Z wizualnych zmian to tak, padło na felgi SSF Mattig w rozmiarze 7j przód, 8j tył.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na froncie zderzek bez miejsca na rejke, opcjonalnie front na 4 oka i dokładka od mk2Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jutro wstawię resztę zdjęć, bo zostało mi całe wnętrze do przedstawienia i aktualnie co dzieje się z polo, pozdro :)
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Dobrze idzie! nie zostawiaj jej już na tak długo ;) Mam nadzieję że stickera już nie będzie ?
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Fajnie,że polo żyje jestem ciekawy jak to finalnie będzie wyglądało :)
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""iJopek""]Dobrze idzie! nie zostawiaj jej już na tak długo ;) Mam nadzieję że stickera już nie będzie ?[/quote]
No teraz to już raczej ma u mnie dożywocie :) . Na błotniku to nie sticker tylko rost :grin: .
[quote=""fred""]Fajnie,że polo żyje jestem ciekawy jak to finalnie będzie wyglądało :)[/quote]
Szczerze Ci powiem że ja też.

Tak jak mówiłem lece dalej z wnętrzem. Aktualnie środek wygląda tak, niestety nie posiadam zdjęć ale instalacja była gruntownie przejrzana i każdy kabel, konektor, czy otulina które zdradzały oznaki zużycia zostały wymienione na nowe.:
Obrazek Obrazek

Na montaż czekają dywany od g40 w extra stanie.
Obrazek

Plastiki, tunel środkowy i dywaniki z logo WOBa.
Obrazek

Wszystko było dokładnie wyszorowane i wymyte a następnie ręcznie przeze mnie przyczernione(pokaże także na przykładzie sierpów).
Obrazek Obrazek

Licznik z obrotkiem i gałeczka zmiany biegów :)
Obrazek Obrazek

Kierowniczka, obszyta materiałem takim samym jak reszta wnętrza.
Obrazek

Do środka wleci jeszcze dodatkowy zegarek, na 90% kierownica GTI z mk1 i ramka zegarów z czerwoną obwódką, niestety zdjęć nie posiadam ale jak zrobię to zaraz wrzucę.
Jak już wcześniej wspominałem przez format kompa nie mam fotek wnętrza w całej okazałości, tylko kilka wybiórczych ale widać w jakim materiale i stylu będzie środek.
Obrazek Obrazek

Aktualnie jestem na etapie podcinania podłużnic i od tygodnia zabieram się w końcu za wstawienie nadkoli z cupety. Potem bd działał coś na wzór klatki Salzmanna i gwint na front. W międzyczasie pewnie będę dopinał mechanike żeby pojezdzić coś w tym sezonie :)
I jeszcze kilka fotek na wietrzeniu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Dziubasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Dziubasek »

ta kierownica jakoś mi nie pasuje, ona jest "obszyta" w środku ?
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""Dziubasek""]ta kierownica jakoś mi nie pasuje, ona jest "obszyta" w środku ?[/quote]
Tak w środku, z zewnątrz byla w bardzo dobrym stanie więc nic nie ruszalem.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”