[6n] Piszczenie skrzyni biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jasio
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Piszczenie skrzyni biegów

Post autor: Jasio »

Witam mam problem prawdopodobnie ze skrzynia biegów mianowicie Polóweczka odpalona na luzie jest ok ale jak wcisne sprzegła to zaczyna piszczeć. Gdy ruszam nic nie piszczy ale jak puszcze gaz to znów ten przerażliwy pisk pomocy co to moze byc ?? :niewiem:
Było Polo 86c2f >>>> Polo 6n !!
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

łożysko oporowe sprzęgła do wymiany
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
k
krzysztof12
Newbie
Newbie

Post autor: krzysztof12 »

A co to może być, że przy jeździe na każdym biegu jak zdejmę nogę z gazu to słychać stukot (takie chrabotanie) jak dodam choć troszkę gazu i jadę na gazie to ten stukot znika. Na luzie nic nie słychać. Piszczenia., ani innych dźwięków podczas wciskania sprzęgła nie ma.
Polo 2001 MPI 6n2 + LPG
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

krzysztof12 przy odpuszczaniu/dodawaniu gazu, stuknięcie wraz z szarpnięciem, może oznaczać uwalony przegub :scratch:
f
francuzik1989
Newbie
Newbie

Post autor: francuzik1989 »

Witam, ja mam odwrotny problem do autora tematu. Po odpaleniu silnika gdy autko stoi na luzie coś piszczy z okolic skrzyni biegów a gdy wcisnę sprzęgło piszczenie ustaje, wie ktoś co to może być ?
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

Łożysko oporowe. Wymiana wymaga zrzucenia skrzyni :)
Awatar użytkownika
jasny93
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jasny93 »

Mam to samo... na luzie bez sprzęgła wciśniętego wydobywa się dźwięk nie piszczenia a jak by "chrobotania". I dodam że po wymianie "kompletnego sprzęgła' u jednego takiego sk##&$*#.... No ale dawno to było i wtedy jakoś to tak wyszło że mało kasy i w ogóle, miałem się do tego zabrać ale jeżdżę tak z tym juz chyba ze dwa lata, bo nigdy nie ma kiedy tego zrobić. Ale oprócz tego że strasznie to działa na nerwy nic się nie dzieje :) W końcu planuje to niedługo zrobić, zanim się jednak juz coś stanie :grin:
Polo 86c2f 1.4D

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”