czy otwieranie bagaznika z kluczyka to takze opcja?mam u siebie na kluczyku taka opcje, jak klikne to dioda mignie ale bagaznik jest zamkniety. czy to znaczy, ze trzeba odblokowac jakis modul czy moze cos zle robie(ale jak mozna zle klikac na pilot :-D ??)
U mnie (w kluczyku z 3ma przyciskami) kiedy mam zamknięte auto i wduszę (szybko - bez trzymania) przycisk z klapą mrugają mi kierunki, otwiera się klapa (sam zamek), zapala się lampka wewnątrz auta i tyle... po zamknięciu klapy zamek się zamyka. Ot. Dokładniej się nie dało.
[quote="JOUKI"]U mnie (w kluczyku z 3ma przyciskami) kiedy mam zamknięte auto i wduszę (szybko - bez trzymania) przycisk z klapą mrugają mi kierunki, otwiera się klapa (sam zamek), zapala się lampka wewnątrz auta i tyle... po zamknięciu klapy zamek się zamyka. Ot. Dokładniej się nie dało.[/quote]
ja jeszcze nie próbowałem z tym przytrzymaniem przycisku ale właśnie wydaje mi się, ze powinno być tak jak u Ciebie. mi tylko (jeśli wcisnę przycisk na pilocie) mrugnie dioda na pilocie (kierunki nie migają) i...nic się nie dzieje:(spróbuje jak będę jechał do pracy z tym przytrzymaniem przycisku ale jakoś nie wierzę, że otworzy się bagażnik. podejrzewam, że to też jakiś moduł, który może da się uaktywnić, podobnie jak z domykaniem szyb.
już sprawdziłem, u mnie jest tak, że trzeba jednak chwilkę przytrzymać przycisk i wtedy otwiera się bagażnik (zamek, nie klapa).
dzięki wszystkim za pomoc.pozdrawiam
Ja u siebie mam centralny zamek ale nie otwiera sie z pilota tylko z kluczyka, jezeli wkladam kluczyk do bagaznika to mam tylko mozliwosc jego otwarcia lub zamkniecia, drzwi wtedy nie reaguja.
U mnie również w 3 przyciskowym pilocie jak się krótko naciśnie to klapa się nie otwiera, natomiast jak się przytrzyma wtedy ładnie zamek się otwiera. Po zamknięciu (opuszczeniu) klapy zamek sam się zamyka
[quote="caro"]U mnie również w 3 przyciskowym pilocie jak się krótko naciśnie to klapa się nie otwiera, natomiast jak się przytrzyma wtedy ładnie zamek się otwiera. Po zamknięciu (opuszczeniu) klapy zamek sam się zamyka[/quote]
Witam
Jak nacisnę na środkowy przycisk 3 sek zamek klapy się otwiera