Siema mam polo 9n wyposażenie to wspomaganie , regulacja kierownicy 4x airbag a moje pytanie brzmi jakie powinny być kontrolki , bo wydaje mi się że jeżeli mam kontrolkę otwartego bagażnika to tak samo powinna działać kontrolka nie zamkniętych drzwi zużycie klocków przed wymianą też nie działało był tylko sam dzwięk przy uruchamianiu samochodu.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2012, 14:21 przez piotrek1993, łącznie zmieniany 1 raz.
z kontrolkami jest bardzo różnie. Moje polo jest dość bogato wyposażone (mam klimę manualną, welurowe fotele, uchwyt na kubek, halogeny z przodu, 4x Airbag, dodatkowe oświetlenie w bagażniku, dodatkowe lampki w podsufitce) i u mnie nie ma nawet kontrolki otwarcia tylnej klapy. Nie wspominając o otwartych drzwiach, czy może niezapiętych pasach. To, że jest kontrolka klapy bagażnika nie znaczy, że musi być otwartych drzwi. Z tego co się orientowałem, kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwacza, była dodawana tylko w przypadku montażu większego zbiorniczka na płyn i to też nie zawsze. Nie wiem jak z kontrolką okładzin - ja ją u siebie mam.
U mnie są 2 oddzielne od drzwi i tylnej klapy. Taka ciekawostka że mam kontrolkę od złożonej tylnej kanapy (nie wiem czy jest to w każdym polo - nie widziałem tego w żadnym innym samochodzie). Nie mam za to kontrolki od płynu spryskiwaczy - szkoda.
Kontrolka kanapy występowała w Polo ale nie zawsze jest. Chyba przeważnie na rynek francuski.
Kontrolki klapy i drzwi rzeczywiście są oddzielne.
Kontrolkę płynu do spryskiwaczy można sobie założyć. Ja sobie założyłem i bardzo się cieszę z tego powodu
[quote="jhosef"][quote="kileros3"][quote="jhosef"]
Kontrolkę płynu do spryskiwaczy można sobie założyć. Ja sobie założyłem i bardzo się cieszę z tego powodu [/quote]
Jednak się okazało że mam tą kontrolkę ale ona dopiero zapala się jak jest już sucho w zbiorniczku, mogła by jakby się kończył. Kontrolka w moim aucie od otwartych drzwi rzeczywiście może istnieć jednakże to moje światło się nie świeci po otwarciu drzwi także dopiero po naprawie tej usterki się to okaże.