[9N] Kontrolki w polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

[9N] Kontrolki w polo

Post autor: piotrek1993 »

Siema mam polo 9n wyposażenie to wspomaganie , regulacja kierownicy 4x airbag a moje pytanie brzmi jakie powinny być kontrolki , bo wydaje mi się że jeżeli mam kontrolkę otwartego bagażnika to tak samo powinna działać kontrolka nie zamkniętych drzwi zużycie klocków przed wymianą też nie działało był tylko sam dzwięk przy uruchamianiu samochodu.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2012, 14:21 przez piotrek1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Odświeżam temat oraz uprzejmie informuję iż ten temat będzie aktualny cały czas. Czekam na odpowiedzi.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Kontrolna okładzin jest kodowana w liczniku czy ma działać czy nie.

Drzwi nie wiem. Masz światełko kabiny po otwarciu drzwi?
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

No z tymi drzwiami to jest różnie czy mam czy nie bo raz to działa raz nie (dużo 9n ma te problemy z tym czujnikiem) ale jak zadziała to u mnie nie ma
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

f5
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

z kontrolkami jest bardzo różnie. Moje polo jest dość bogato wyposażone (mam klimę manualną, welurowe fotele, uchwyt na kubek, halogeny z przodu, 4x Airbag, dodatkowe oświetlenie w bagażniku, dodatkowe lampki w podsufitce) i u mnie nie ma nawet kontrolki otwarcia tylnej klapy. Nie wspominając o otwartych drzwiach, czy może niezapiętych pasach. To, że jest kontrolka klapy bagażnika nie znaczy, że musi być otwartych drzwi. Z tego co się orientowałem, kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwacza, była dodawana tylko w przypadku montażu większego zbiorniczka na płyn i to też nie zawsze. Nie wiem jak z kontrolką okładzin - ja ją u siebie mam.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Może ta od okładzin się zapala po jeszcze większym zużyciu klocków. Bo po włączeniu zapłonu niby się zapala ale gaśnie za chwilę tak jak te pozostałe.
Awatar użytkownika
kileros3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kileros3 »

U mnie są 2 oddzielne od drzwi i tylnej klapy. Taka ciekawostka że mam kontrolkę od złożonej tylnej kanapy (nie wiem czy jest to w każdym polo - nie widziałem tego w żadnym innym samochodzie). Nie mam za to kontrolki od płynu spryskiwaczy - szkoda.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Kontrolka kanapy występowała w Polo ale nie zawsze jest. Chyba przeważnie na rynek francuski.
Kontrolki klapy i drzwi rzeczywiście są oddzielne.
Kontrolkę płynu do spryskiwaczy można sobie założyć. Ja sobie założyłem i bardzo się cieszę z tego powodu :)
Awatar użytkownika
kileros3
Raczkujący
Raczkujący

[quote="jhosef"]
Kontrolkę płynu do spryskiwaczy można sobie założyć. Ja sobie założyłem i bardzo się cieszę z tego powodu :)[/quote]

W jaki sposób?

Zgadza się - moje polo pochodzi z Francji - wersja Diamond czyli odpowiednik niemieckiego highline.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote="kileros3"][quote="jhosef"]
Kontrolkę płynu do spryskiwaczy można sobie założyć. Ja sobie założyłem i bardzo się cieszę z tego powodu :)[/quote]

W jaki sposób?

[/quote]Tutaj opisywałem:
viewtopic.php?f=192&t=22252&start=40
Awatar użytkownika
kileros3
Raczkujący
Raczkujący

[quote="jhosef"][quote="kileros3"][quote="jhosef"]

W jaki sposób?

[/quote]Tutaj opisywałem:
viewtopic.php?f=192&t=22252&start=40[/quote]

Zdecydowanie za dużo zabawy.
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Jednak się okazało że mam tą kontrolkę ale ona dopiero zapala się jak jest już sucho w zbiorniczku, mogła by jakby się kończył. Kontrolka w moim aucie od otwartych drzwi rzeczywiście może istnieć jednakże to moje światło się nie świeci po otwarciu drzwi także dopiero po naprawie tej usterki się to okaże.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

U mnie kontrolka ostrzega jak został niecały litr na oko. Tak, ze można jeszcze chwilę pojeździć i nie trzeba gnać po zbiornik.

Dla mnie to świetna sprawa. Wcześniej denerwowało mnie te kończenie się płynu. Nie wiadomo kiedy i jak. Zwłaszcza jak zbiornik miał 2 litry...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”