Witam
Mam problem ze szczelnością 3 stopu w klapie. Bylem pewien, że woda się w nim zbiera, bo dostaje się od tyłu gdyż brakowało mi tam okrągłej zaślepki, jednak po fali upałów, gdy lampa całkowicie wyschła, zakleiłem otwór izolacją. Po dzisiajszych deszczach stop jest znowu wypełniony kroplami wody i to wpływa na jego prace, gdyż jak jest tam woda to nie świeci (po wyschnięciu palą się wszystkie prócz jednej). Jestem na 99% pewien, że woda dostaje się od zewnątrz i tu się rodzi pytanie czym to uszczelnić? Widać że klej, który trzyma czerwony plastik już chyba wyparował. Przerabiał ktoś ten temat?
Druga sprawa to uszczelka w drzwiach kierowcy. Chodzi o tą poziomą która ma zbierać wodę z szyby przy otwieraniu. Poprzedni właściciel do malowania drzwi ją demontował i zamontował ją w taki sposób, że jest falista. Strasznie mnie to irytuje. Czy jest możliwość żeby to jakoś naprawić? Widać że w paru miejscach ona się nie trzyma drzwi i sprężynuje jak się naciśnie palcem. Później zrobię jakieś zdjęcia.
Pozdrawiam