Blaupunkt SD27 - podłaczenie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

czincze wymieniałem w piątek - więc to odpada - raczej.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Dawid a gdzie masz masę (-) do wzmaka podłączoną ? Jeśli nie bezpośrednio do akumulatora to odczyść dobrze miejsce styku by lepiej przewodziło/łączyło

Z moich pomysłów tyle- jak to nie pomoże to niech starsi stażem się wypowiedzą :blush2:
z
ziem
Newbie
Newbie

Post autor: ziem »

Witam!
Panowie mam pytanie natury artystyczno-rzeźbiarskiej :P
Czy w polo 6N bez większego problemu można zamienić kieszeń radia (to na górze) z półeczką(to na dole)?
Chodzi głownie o to aby radio przenieść na dół bo na górze mnie strasznie drażni.
Pytam czy ktoś to robił i jest to proste? A jak rzeźba to i tak to zrobie :D
p
pologreentmk
Początkujący
Początkujący

Post autor: pologreentmk »

Powiem tak ze dac zrobic sie to da trzeba troche ingerencii twurczej ale bez wiekszego problemu bo radio wchdzi bez problem w miejsce pod panelem sterowania nawiewami , tez kiedys nosilem sie z tym pomyslem robilem przymiarki itp rzeczy ale jednak na to miejsce wpadlo co innego;D
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Bączas tak zrobił bo u góry zamontował cupholdery. Jego zapytaj.

Panowie, jak chcecie mieć działające radio bez przekręcania kluczyka i bez resetu pamięci, to podłączcie sobie kabelek czerwony i zółty idący od radia do stałego plusa (zółtego) na samochodzie i będzie po problemie, czerwony zostaje luźny, ja tak mam u siebie i bez kluczyka działa i jest git...
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

[quote=""krzychu20""]Dawid a gdzie masz masę (-) do wzmaka podłączoną ? Jeśli nie bezpośrednio do akumulatora to odczyść dobrze miejsce styku by lepiej przewodziło/łączyło[/quote]

Nie to nie to, jeżeli jest słaba masa to wzmakowi brakuje prądu i potrafi trzeszczeć nawet przy małej głośności.
Awatar użytkownika
Kimi00
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kimi00 »

POLOmaniacy potrzebna pomoc. Szukałem ostatnio w moim 86c kabli do podłączenia radia. Ku mojemu zdziwieniu takich kabli znalazłem aż..... 3 - czerwony, brązowy, niebieski. Jak dla mnie zdecydowanie brakuje jakiejś kostki czy coś. Czy aby dało rady wmontować tam radio żeby to jakoś grało muszę mieć instalację z 86c czy może być z jakiegoś Golfa 2?

PS. Brak kabla do anteny (nie było) i głośników (nie było). Antena i przewód to nie problem, bo zawsze można założyć nawet z jakiegoś innego auta, głośniki też.
Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

witam koledzy!

Jestem nowy i chciałbym zasięgnąć porady ekspertów. Otóż mam sobie radyjko pioneer mvh150ui zakupione dzisiaj. kostki iso zrobiłem tak jak w linku, co może być źle? radio w ogóle się nie włącza, tak jakby prąd nie dochodził. Proszę o szybką odpowiedź, zależy mi na tym. oto link: http://w837.wrzuta.pl/obraz/5Dat8nFpVs2/dsc_0135_1

pozdrawiam
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

Post autor: pablo22071990 »

a sprawdzales miernikiem czy jest prad?? w tych kablach wogole?? i ty dorabiales kostke,, tą od auta?? j
P
Pawcio93
Newbie
Newbie

Post autor: Pawcio93 »

Witam wszystkich forumowiczów. Niedawno stałem się właścicielem polo 6N. Przychodze do was z problemem radia, jakim jest to iż nie zapisuje ono stacji, basu itd . Kiedy włoże kluczyk w stacyjke radio działa normalnie wszystko jest ok, ale po wyjęciu ustawienia znikają. Z tego co wyczytałem potrzebuje kabelka do potrzymania pamięci, lecz ja jestem zielony w tych sprawach i nie bardzo wiem co i jak. Zamieszczam tu zdjęcie mojej kostki ISO, i prosze was o pomoc. Jak widać ktoś tu już grzebał, bo kostka jest troche uszkodzona, i widać tak jakby wyrwany jakiś kabelek na przysłowiowa "pałę".

Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Po pierwsze nie widzę u Ciebie żółtego kabla (stałe 12V) czyli odpowiedzialnego za trzymanie ustawień. Z pomocą najprostszego miernika/multimetra powinieneś dojść do ładu z kablologią.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

Pawcio93 ja na twoim miejscu, zamieniłbym miejscami kabel czerwony z tym brazowym cienkim, i powinno byc:), dla pewnosci zobacz czy jest napiecie miedzy tym grubszym brazowym a cienkim mzoesz to zrobic miernikiem albo zarowka.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 21:13 przez pablo22071990, łącznie zmieniany 1 raz.
p
pologreentmk
Początkujący
Początkujący

Post autor: pologreentmk »

ja tu widze ze w tej kostce wlasnie zostal wyrwany kabelek podtrzymywujacy czyli zolty , no i ogolnie rzecz biorac niezly majdan ktos tu narobil , kostka vaga byla calkowicie wyrwana albo obcieta i ktos sobie dorobil , szukaj gleboko w wiazce kabli , zoltego i podepnij go w miejsce wyrwanego , jak chcesz robic jak ksiazka pisze to rob cala instalacje zasilajaca radio od nowa , tylko wczesniej zaopatrz sie w odpowiednie kostki i w internecie znajdziesz opis takiej kostki tylko szukajac wpisz vw bo maja inne kolory niz pozostale samochody no i najlepiej miernik w lape :)
p
pablo22071990
Początkujący
Początkujący

ja tam kolorami kabli bym sie nie sugerowal za bardzo bo nie wiadomo kto tam wczesniej palce wkladal, ja bym pomierzyl najpierw czy jest napiecie na kablach : gruby brazowy z czerwonym, i gruby brazowy z cienkim brazowym, i mierzyl bym raz bez zaplonu i raz pozaplonie i moze tu jest problem, bo jezeli radio sie wlacza to pradowo wszystko sie zgadza tylko staly plus musi byc zamieniony
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Witam mam pytanie dotczące wejść L-R (zaznaczone na focie) do czego są te wejścia i co tam można podłączyć
doczytałem że są to jakieś dwa kanały.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”