Potrzebujemy :
-soczewki bi xenonowe z Audi A6 po lifcie nr soczewek 9DR 151 dalsza cześć nr to nr seri. (taki sam nr jak ori soczewka z polo)
-Lutownica
-masa poliuretanowa Boll
-śrubokręty
-nożyki
-taśma izolacyjna
-kluczyk 6
-imbus 7
-i inne niezbędne narzędzia domowego dłubaka

Prace:
1. odkręcamy kapturek lampy by miec dostep do palnika i wnętrza lampy
2. Rozklejamy lampe ja do tego urzywałem opalarki na niskim biegu podgrzewałem po krawedziach i powoli odklejałem klosz od lampy, pomagajac sobie nozykiem by klej nie kapnol na odblask bo to w tedy jest samobójstwo by go wyczyścić.

3. Po rozklejeniu odpinamy silniczek regulacji a następnie imbusem 7 kręcimy regulacjami tyle az odblask będziemy mogli swobodnie wyjąc.

4. Teraz odkręcamy od odblasku stara soczewkę do tego będzie nam potrzebny kluczyk 6 i kręcimy nakrętki ze szpilek regulacyjnych.
- porównanie soczewek

5.Kolejnie przykręcamy nowa soczewke srubami mniejwiecej dociągamy podobnie jak byla stara

6. Nastepnie demontujemy z soczewki ta czarną kostke sterownik (ostroznie gdyz jest wpieta na cieniutke piny)
7. Otwierami sterownik i wylutowywujemy kostke ktora sie wpina w elektromagnes w soczewce. W zamian lutujemy 2 kableki ktore dalej pozniej polaczamy z ta kostka

8. Składamy sterownik do kupy i montujemy go w lampie, mi pasował idealnie pod kostke z kablami, jak ori wyszło

9. Ze sterownika lutujemy kable + - pod kable od zarowki od długich
10.Teraz czyscimy wszystko ze starego kleju, czyscimy z brudu odblask klosz itp
11. Montujemy odblask wciskajac i krecac pokretlami regulacyjnymi
12. Podpinamy silnik (tu mala porada nie tylko dla osob przerabiajacych lampy, silniczek nie wciskamy tylko z boku nasuwamy, dzięki temu unikamy prawdopodobieństwa trzymadelek ktore sa nie dodostania)
13. Teraz bierzemy mase poliuretanowa nakladamy ja w rowek na klosz i przyklejamy klosz , najlepiej powertapem dociagnac i zostawic na dzien.
14. Podpinamy wszystko z tylu palnik itp oraz nakladamy kapturek
15. montujemy na aucie regulujemy soczewki obydwie muszą byc równo według siebie.
16. Cieszymy sie dniem w nocy przed autem

http://www.youtube.com/watch?v=ZxN-SoWInww